Adsense in rss feeds

Adsense in rss feeds

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar het blijft een leuke verassing: Longhornblogs heeft een feed die Adsense advertenties bevat. Worden we toch nog allemaal rijk van onze blogs!
Hoe en wat blijft allemaal nog een beetje geheim….


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Geweldig. Blijkt gewoon een PNG-bestand uit te poepen. URL van de banner-afbeelding:

  imageads.googleadservices.com/pagead/ads?output=png
  &url=http://www.longhornblogs.com/winhec/archive/2005/04/25/13892.aspx
  &cuid=20f58a17-7e15-440c-89b3-dfe02fe74bcd:13892
  &format=480x46_aff&client=ca-pub-4330602465258980
  &hl=en&adsafe=high&color_bg=486FA6&color_border=486FA6&
  color_link=FFFFFF&color_text=AECCEB&color_url=AECCEB

  In de url van die link die aan de banner is gekoppeld staat dezelfde "cuid"-parameter als in de url van de banner, zodat Google weet wat er op de banner stond en de bezoeker dus naar de juiste partij kan doorsluizen. Slim bedacht.

  Vraag me alleen af hoe fraudegevoelig dit is. Als ik de url van de afbeelding bekijk, lijkt het er op dat het verwijst naar een webpagina online die Google heeft geïndexeerd of moet indexeren, waarvan de content overeenkomt met de content van een RSS-item. Als dat zo is, is dat natuurlijk doodeenvoudig te vervalsen om zodoende andere (meer opleverende) advertenties te kunnen tonen. Het lijkt me daarbij niet doenlijk voor Google om dergelijke fraude handmatig/steekproefsgewijs te controleren.

  Ik ben wel benieuwd naar de manier waarop deze code in de RSS-feed wordt geplaatst. Longhornblogs mag daar nog niks over zeggen :)

  Enfin, nog steeds blijkt dat het erg lastig is om relevante advertenties te plaatsen bij RSS-items met weinig tekst. Ik krijg bij bovenstaande RSS-feed bij een item over de nieuwste Windows-versie, een banner die me oproept om met andere homofiele mannen te gaan chatten. Dat geeft toch een heel ander karakter aan aan de term "Longhorn" :S

  geplaatst op
 • Als je de url in bovenstaande afbeelding vervangt door die van Marketingfacts, krijg je een reclame voor Breedbandwinkel.nl. Een url van Fok.nl geeft een reclame voor een MP3-speler-boer, en bij cnn.com krijg je een banner voor de Michael Jackson Trial van de Washington Post. Het zou zo wel makkelijker worden om je advertenties af te stemmen op je publiek, als je content op zich irrelevante advertenties oplevert (nogal eens een probleem met AdSense).

  geplaatst op
 • Binnenkort beschikbaar voor iedereen met een Feedburner-feed:
  Google has launched a trial program enabling AdSense in RSS, and FeedBurner has implemented support for this capability. Google is currently testing this program with just a few publishers, but as the program becomes more widely available, and your Google AdSense id is approved for use with RSS ads, FeedBurner will take care of the rest as part of our suite of services. Google's AdSense implementation is based on editing your source feed template. FeedBurner makes it simple to implement the AdSense service if you can't or don't want to edit your source feed templates, or you just want additional flexibility in determining frequency of ads, ability to prevent ads on short posts and other ad control mechanisms for your feed.
  Burning Door: Google AdSense Support

  geplaatst op
 • Ben wel benieuwd wat dat betekent voor je RSS-lezersaantallen. Persoonlijk knikker ik iedere feed met reclame er tussenuit. Dat het kan is leuk hoor, maar wil ik als gebruiker nu ook hier al ongevraagde vervuiling? Dacht het niet.

  geplaatst op
 • Zo lang het mij niet stoort in het scannen van mijn feeds vind ik het prima. En wie weet, komt het nog eens echt zo ver dat ze het kunnen afstemmen op mijn interesses.

  geplaatst op
 • TV kijken zit er zeker ook niet meer in, René, aangezien elke zender reclames uitzendt?

  Content is niet voor niets gratis. En trust me: sites kunnen bezoekers die dat principe niet op waarde weten te schatten, missen als kiespijn.

  geplaatst op
 • Oud nieuws, zie de feed van geenstijl.nl

  geplaatst op
 • Sinds wanneer zitten daar AdSense-advertenties in? Ik zie enkel een niet content-gerelateerde advertentiecode van de eigen GeenStijl-adserver in hun feed. Dat systeem is inderdaad oud nieuws.

  geplaatst op
 • Ads in feed plaatsen was nog best een karwei. Zorgen dat het compliant is met van alles en nog wat. Meer dan 4 uur werk, opbrengst: paar euri per dag+overlast voor feedlezende mensen. Voor per-click advertenties is adverteren in feeds in ieder geval niet boeiend. Als er nog een ad in gs feeds staat, zal die er binnen afzienbare tijd uitgesloopt worden. Wellicht als het getargetted is op heavy internet users en het is nog reclame voor een rss-gerelateerde diensten is, dat je in zo'n geval iets met cpm kan doen. Maar adverteren in rss lijkt ons voorlopig de moeite niet waard. Maar goed, het is niet mijn specialisme.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.