Actualiteitenindex zoekmachine ilse vernieuwd

23 maart 2005, 05:45

Ilse Media heeft de techniek achter de actualiteitenindex van haar zoekmachine ilse vernieuwd. De actualiteitenindex zorgt voor de meest optimale en actuele zoekresultaten uit de belangrijkste nieuwsbronnen op het Nederlandse internet. De bezoeker van de zoekmachine kan dankzij deze functionaliteit bij ilse het snelst het meest actuele nieuws vinden en doorzoeken.

De frequentie en de manier waarop ilse de nieuwsbronnen ophaalt en doorzoekt is uniek, waardoor Nederlands- en ander nieuws bij ilse het snelst te vinden is. Door de techniek van een nieuwsfetcher beter te koppelen aan Nederlandse nieuwsbronnen kan ilse effici?nter en sneller actuele berichten opsporen in diverse Nederlandse nieuwsbronnen, zoals Elsevier, NOS, Telegraaf, NU en Sp!ts .

De nieuwe techniek zorgt ervoor dat ilse elk uur haar nieuwsbronnen ververst. ilse bezoekers die zoeken op een actueel item krijgen op deze manier de meest optimale zoekresultaten gepresenteerd uit de toonaangevende nieuwssites. Andere zoekmachines doen gemiddeld anderhalve dag over het verversen van de actualiteitenindex. Daarbij geeft ilse de Nederlandse internetter actuele zoekresultaten van Nederlands nieuws, terwijl andere zoekmachines de Nederlandse nieuwsbronnen niet of nauwelijks monitoren.

?We zien dat gebruikers van onze zoekmachine zeer frequent zoeken op actuele onderwerpen. Het continu doorzoekbaar maken van het laatste nieuws is vooral gewenst bij belangrijke Nederlandse nieuwsitems, zoals de aanslag op Theo van Gogh en komende zomer de geboorte van het tweede kind van Maxima en Willem-Alexander, en internationaal nieuws als de Tsunami in Azi??, aldus Nils Rooijmans. ?Met een zeer actuele index komen we tegemoet aan de wens van onze bezoekers om nieuwsberichten over actuele internationale, maar zeker ook over nationale onderwerpen snel te kunnen vinden.?

Bron:

Perbericht Ilse Media

Via:

Dutchcowboys

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!