Aantal leden datingsites stijgt fors

17 augustus 2004, 08:20

Het aantal leden van datingsites groeit gestaag. Lexa.nl heeft er de afgelopen twaalf maanden 150.000 nieuwe leden bij gekregen. Relatieplanet.nl komt al op zo’n 550.000 leden en I Wanna Data.nl heeft inmiddels zo’n 140.000 nieuwsgierigen voor de site. Vooral dertigers en veertigers schrijven zich in.

Deze generatie is weliswaar niet opgegroeid met internet, maar e-mail wordt voor hen als communicatiemiddel wel steeds normaler. Het idee dat internet ingewikkeld is, laten ze achter zich. De single hoeft om zich in te schrijven, alleen maar een profiel in te vullen en er eventueel een foto bij te klikken. Een van de voordelen van internetdating is dat het laagdrempelig is. Het is mogelijk eventuele toekomstige partners uitgebreid te bekijken zonder dat ze het doorhebben. Verder is het eenvoudig per mail te laten weten als je geen interesse hebt. Enkele grote Nederlandse datingsites zijn: www.iwannadata.nl, www.lexa.nl, www.onehello.nl, www.relatieplanet.nl en www.d-date.nl. Inschrijving is over het algemeen gratis. Daarna kost het vanaf ongeveer 15 euro per maand om contact te kunnen maken met andere leden.

Bron:

Het Parool

Via:

http://www.mkbnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!