7 Tips on Pitching Bloggers

7 Tips on Pitching Bloggers
In 7 Tips on Pitching Bloggers (pdf) geeft de PR-afdeling van Ogilvy een aantal tips hoe PR-mensen bloggers aan het schrijven krijgen over hun producten en diensten:
 1. Before you pitch them, read their blog
 2. Two words: trackbacks and comments
 3. Bloggers are experts
 4. It's not always about their readers
 5. Giving them free stuff is ok
 6. Know who else is talking about you
 7. Don't throw away your traditional media relations playbook

Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Bij #2 zou ik willen toevoegen: "quote"! Als je een blogger vraagt over je product/ merk te schrijven, is een erg goede start om op je eigen blog (dat je als zelfrespecterend bedrijf natuurlijk hebt), naar die blogger te verwijzen. Op die manier geef je al iets weg (namelijk een link), en geef je de blogger het gevoel dat 'ie iets waard is.
  Laatst werd er over Walmart geschreven dat ze bloggers die over ze schrijven, benaderen en vragen meer te schrijven op basis van informatie die Walmart ze geeft. Walmart zou een blog kunnen beginnen en naar positieve (of zelfs negatieve) comments kunnen verwijzen en erop reageren. Dan krijg je ook weer meer trackbacks als de blogger reageert op zijn blog, etc. ;)

  geplaatst op
 • @ Ruben zie ook Walmart zet bloggers in bij nieuwe marketingcampagne.

  Tip 8. Treat them like human beings.

  Ogilvy en eerder ook Guy Kawasaki doen net alsof bloggers apparaten zijn met een handleiding. In plaats van bloggers te bestuderen alsof het objecten zijn kan je ook met ze gaan communiceren, je weet wel, zoals echte mensen ook doen. Een blog is misschien handig maar absoluut niet noodzakelijk. Zo communiceer ik dagelijks met diverse mensen zonder te bloggen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.