7 Ditches TV (video): Omar Kbiri in gesprek met Edward Bardoul van BeyenMeyer

19 maart 2013, 15:06

Dat hij iets met creativiteit wilde doen wist ie al op zijn 12de. Ook op die leeftijd kwam hij in contact met media bij de VPRO; hij trok al snel de aandacht van Wim T. Schippers, waar Edward fan van was. Op de Willem de Kooning Academie kreeg hij, naast de serieuze vakdocenten ook veel les van de snelle reclamejongens uit Amsterdam. Slechte docenten, want geen didactische achtergrond, maar ze inspireerden wel: “Rode cabrio's parkeren op stoep van de academie terwijl het niet mocht, half lam in de klas, namen studenten mee naar de kroeg… het is toch wel een grappig wereldje.”

Bij FHV werd hij meteen in het diepe gegooid en lag er een duidelijk carrièrepad. Na 7 maanden stage en 6 maanden werk vertrok hij daar weer en kwam hij in contact met Lucas van de Ven, nu creative director van N=5. Edward over N=5: “N=5 is misschien wel het beste bureau van Nederland op dit moment.”

Verder praat Edward over mentoren, en hoe die mentoren hem hebben geholpen, en niet alleen door kennis te bieden, maar meer om zijn loopbaan te vormen en hem te sturen in zijn keuzes. Ondertussen is hij creative director (ECD) bij BeyenMeyer, maar Edward wordt nog steeds geïnspireerd door jonge talenten. Hoe jonge talenten slim gebruikmaken van social media vindt Edward prachtig om te zien:

“Je hebt nu van die jonge kids op WdK academie die onderling strijden om wie de meeste hits in zo kort mogelijke tijd op YouTube kan regelen.”

Over het scouten van talent: “Het 'Ajax' van de scouting van de Nederlandse reclamewereld is /TBWA. Een groot talent maar hyperirritant hoe ze overal talent wegkaapten.”

Over prijzen en awards: “Als het aan mij persoonlijk lag, zou ik bij bepaalde festivals niet insturen, maar voor je jonge talent is het erg belangrijk voor de motivatie.”

Of reclamebureaus wel creatief zijn komt ook aan bod in dit gesprek. Edward is het ermee eens dat reclamebureaus verkrampt zijn en dat het moeilijk is om daaruit te komen.

Als laatste vertelt Edward over de relatie tussen reclame en kunst, de waarde van koppigheid en wat dit te maken heeft met Rembrandt.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!