7 Ditches TV: Vanmoof stapt in electrische fietsen

7 Ditches TV: Vanmoof stapt in electrische fietsen

Het Nederlandse fietsmerk Vanmoof gaat vanaf deze zomer elektrische fietsen verkopen. Dat vertelt medeoprichter Taco Carlier in een nieuwe aflevering van het 7 Ditches TV-programma Groeigeld. Vanmoof is nog steeds voor honderd procent in handen van Ties en Taco Carlier, de twee broers die het bedrijf in 2008 oprichtten. Dit jaar zou daar wel eens verandering in kunnen komen, voorziet Taco Carlier, als de internationale groei versnelt en extern kapitaal nodig is om de groei bij te benen.

Zeker met de nieuwe producten die op stapel staan. Als eerste komt Vanmoof - Challenger van het Jaar 2009 - in de zomer met een elektrische fiets op de markt. Die moet 'helemaal in de lijn van Vanmoof' worden: simplistisch, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Details geeft Carlier nog niet weg, al schept hij wel een beeld door zijn frustraties met het huidige aanbod aan te geven:

"Waar ik me aan erger, is dat elektrische fietsen vaak traditionele fietsen zijn waar een elektromotor opgeplakt is. Dat is over een paar jaar achterhaald, dan is het een heel ander segment dan traditionele fietsen."

Ook komt Vanmoof dit jaar op de markt met een minivelo, een fiets op vouwfietsformaat die makkelijk binnen gestald kan worden. "Ik denk dat de minivelo’s populair gaan worden over vier, vijf jaar", zegt Taco erover. "Ook in Nederland. In Japan rijden nu de eerste exemplaren rond en ik verwacht dat in september de eerste ook hier rond zullen rijden."

New York

In 2012 verkocht Vanmoof tienduizend fietsen, waarvan zeventig procent over de grens. Het bedrijf kan handig meeliften op een internationale trend. “In New York worden massaal fietspaden aangelegd, de burgemeester van Londen fietst elke dag naar zijn werk om fietsen te promoten, in Barcelona en Parijs zijn ze bezig met bicycle sharing programs en Montreal is aan het experimenteren met fietsenstallingen", somt Taco Carlier op.

Vanmoofs 'ultieme stadsfiets' verkoopt met name goed in Duitsland, Frankrijk en Amerika, en ook in Japan en Zuid-Korea gaat het aardig. Het verkooppunt in New York spant de kroon: "Sinds 2012 zit ons best verkopende punt niet meer in Amsterdam, maar in New York. Daar ben ik heel trots op", vertelt Taco Carlier.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Na navraag gedaan te hebben bij vanmoof ben ik erachter gekomen dat vanmoof deze zomer nog geen elektrische fiets gaat uitbrengen. Men is momenteel namelijk nog bezig met de ontwikkeling hiervan!

    geplaatst op
  • Ik denk dat vanmoof gewoon maar moet doen waar ze goed in zijn: minimalistische fietsen maken zonder al teveel poespas... de nieuwste modellen zien er toch al wat minder uit (link)... dus dan vraag ik me af hoe ze dat gaan doen met een accu en een motor...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.