Sanoma Digital: Interactieve pre-roll waardevol nieuw merkinstrument

Sanoma Digital: Interactieve pre-roll waardevol nieuw merkinstrument

Onderzoeksbureau Metrixlab heeft in opdracht van Sanoma Digital, Lassie en reclamebureau SuperHeroes twee interactieve online pre-rolls van Lassie onderzocht.

Het betreft daarbij het eerste onderzoek in Nederland naar interactie in de pre-roll. Uit het onderzoek (pdf) blijkt dat interactieve pre-rolls sterkere merkeffecten genereren, meer aandacht trekken, de conversie verhogen en beter worden gewaardeerd en onthouden dan standaard pre-rolls en tv commercials. De interactieve pre-rolls waren onderdeel van een campagne rondom 50 jaar Lassie Toverrijst. De pre-rolls werden over een periode van zes weken ingezet op NUvideo.nl en Zie.nl - twee videoplatformen binnen het Sanoma Digital-netwerk. In deze periode was Lassie in geen ander medium aanwezig (bron: Researchblog).


Delen



Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Zouden de pre-roll makers nu toch eindelijk inzien dat het TV publiek (passief) heel anders zijn dan het internet publiek (actief)? Van een TV commercial moet je geen 15 seconden pre-roll (willen) maken, dat werkt niet. Ik ben benieuwd of we binnenkort meer interactieve pre-rolls gaan zien.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.