Wordt Twitter overgenomen in 2010?

Wordt Twitter overgenomen in 2010?
, i-SCOOP
@iscoopbiz

Josh Bernoff van Forrester Research postte onlangs een overzicht van de belangrijkste voorspellingen voor 2010 van het Groundswell team bij Forrester.

We hebben allemaal de laatste weken nogal wat zulke lijstjes gezien maar de kristallen bol van Forrester toverde toch één opvallende voorspelling tevoorschijn: ‘Twitter wordt ofwel winstgevend ofwel overgenomen’.

Nu is een deel van de voorspelling eigenlijk achterhaald. Vorige week raakte immers bekend dat Twitter dit jaar zal afsluiten met een kleine winst.

Maar het gaat om een klein bedrag en bovendien zijn de inkomsten niet gebaseerd op een echt business model maar op zoekmotorovereenkomsten die Twitter afsloot met Google en Microsoft.

De redenering van Forrester is dus niet zo vreemd. Twitter groeit nu al jaren aan een razend tempo maar zonder echt business model. Het bedrijf wil volgend jaar wel diensten voor bedrijven lanceren maar het is afwachten wat dat oplevert.

Bernoff meent dat het moment voor Twitter is gekomen om tegen eind 2010 een goed draaiende business te hebben met een omzet van om en bij 100 miljoen USD. En dat is een hemelsbreed verschil met de 25 miljoen USD die het bedrijf dit jaar binnenrijft met de vermelde zoekmotor-overeenkomsten.

Wie zijn de kandidaten?

Het andere scenario? Twitter gaat een andere richting uit dan iedereen vermoedt (denk aan de pas aangekondigde overname van Mixer Labs) of het bedrijf wordt overgenomen.

Bernoff denkt daarbij aan voor de hand liggende kandidaat-overnemers als Google, Facebook en Microsoft.

Maar is het echt uit deze hoek dat de interesse zou komen? Waarom bijvoorbeeld geen mobiele speler zoals Nokia (met Mixer Labs heeft Twitter geo-localisatie mogelijkheden aan boord)?

Of Bernoff zijn voorspellingen uitkomen, zal de toekomst uitwijzen maar de speculaties over een eventuele overnemer kunnen nu al starten.

Wordt het één van de drie waar Forrester aan denkt of zie je, zoals ik, andere onverwachte kandidaten?

Je leest alle andere voorspellingen van het Groundswell team voor 2010 in deze post.

 


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.