• Mobile
    wordt gesponsord door

Microsoft censureert app markt, ook Google keert terug naar China

Microsoft censureert app markt, ook Google keert terug naar China

Het is dringen aan de poorten van China. Microsoft heeft aangekondigd dat ontwikkelaars voor het WP7 platform vanaf nu hun applicaties kunnen verspreiden naar markten als China, Indonesië, Malaysia, Filippijnen, Argentinië en Chili. Ook Google zou klaar zijn om haar herintrede in de Chinese markt te doen, aldus The Wall Street Journal. Google is druk technici, verkopers en productmanagers aan het aannemen.

Windows Phone

App ontwikkelaars kunnen momenteel de marketplace nog niet gebruiken, maar het openstellen van de market voor ontwikkelaars resulteert in een groot aanbod tijdens de lancering in China later dit jaar. Microsoft geeft expliciet aan dat de eisen waaraan applicaties moeten voldoen zijn verscherpt, met name in de markten China, Indonesië en Malaysia.

Naar het voorbeeld van Apple zal Microsoft streng controleren op ingediende applicaties in de Aziatische versie van de “Marketplace” voor Windows Phone 7 (WP7). In het bericht van Todd Brix uitgegeven op de WP7 developers blog worden China, Indonesië en Malaysia aangehaald als landen met een speciale content screening op basis van locale wetgeving. Aangenomen wordt dat Microsoft ook zal handelen op basis van politieke taboe’s in China waar recentelijk veel ophef is ontstaan vanwege druk uitgeoefend door de overheid op social media platformen als Weibo en Tencent’s QQ.

De restricties vertonen veel vergelijkingen met de regulaties van Apple op het gebied van:

  • Erotische kledij en poses.
  • Regileuze verwijzingen.
  • Alcoholische verwijzingen.
  • Erotische humor.
  • Gesimuleerde of daadwerkelijke gok content.

Shihui

Daniel Alegre van Google Azië windt geen doekjes om de herintrede van Google in China: Google kan zo’n grote markt simpelweg niet missen. Begin 2010 trok Google zich terug uit China na geschillen met de Chinese regering over censuur. De Amerikaanse zoekgigant haalde toen Google.cn offline. Google zou nu meer inzetten op diensten zoals Shihui, een zoekmachine voor kortingen bij lokale winkels.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.