Downloadsnelheid met ruim 12 procent toegenomen

Downloadsnelheid met ruim 12 procent toegenomen

De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland is in 2011 gegroeid naar 16 Mbps. Een jaar geleden was dat nog 14,2 Mbps was. Een stijging van 12,7 procent. Dat blijkt uit Telecompaper’s Dutch Broadband Speeds Q3 2011. De resultaten zijn in het derde kwartaal gemeten met iPing (n=13.000).

Het snelheidsaanbod van de Nederlandse providers groeide in dezelfde tijd van 24,5 naar 27,5 Mbps (+12,2 procent). Daarmee krijgt de breedbandabonnee, net als vorig jaar, gemiddeld 58 procent van de snelheid waarmee de provider adverteert.

Glasvezel

Vrijwel elke Nederlandse breedbandgebruiker (95%) heeft een aansluiting met een aangeboden downloadsnelheid van 6 Mbps of hoger. Een jaar geleden was dat nog 88 procent. De daadwerkelijk gemeten gemiddelde snelheid ligt bij glasvezel het hoogst: 41,3 Mbps. De kabelbedrijven Ziggo en UPC bieden de best behaalde snelheid t.o.v. wat er beloofd wordt. In de segmenten 12-24 Mbps, 24-48 Mbps, 48-100 Mbps en 100+ Mbps scoort UPC het best. Ziggo staat bovenaan bij 3-6 Mbps en 6-12 Mbps. In het segment 0-3 Mbps staat Xs4all bovenaan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.