Nieuwe volgers verwelkomen met een auto DM past niet bij Twitter

Nieuwe volgers verwelkomen met een auto DM past niet bij Twitter

Vorige week heeft Fatima de Vos in haar blog de automatische DM’s als je iemand gaat volgen aan de kaak gesteld. Met dank aan jullie hebben we veel feedback gekregen en kunnen we nu een terugkoppeling geven op het Twitter Veldwerk Onderzoek (#TVO).

Niet geheel verrassend zijn de meesten niet enthousiast over automatische DM’s, sowieso wil maar een kwart (24%) van de twitteraars welkom worden geheten. Zelf verwelkomen de meeste twitteraars hun nieuwe volgers niet. Als je dan toch iemand welkom wil heten doe het dan via een public reply !

In de slideshare zijn alle resultaten terug te zien en wordt ook specifiek gekeken naar personen die minder dan een jaar op twitter zitten (nieuwe twitteraars).


Uiteindelijk hebben 210 personen, die natuurlijk online zijn benaderd, de korte vragenlijst ingevuld en hun feedback gegeven. Er is een goede verdeling in ervaring op twitter en aantal volgers (zo ver wij dat kunnen beoordelen) en ook verdeling op leeftijd en geslacht is gespreid.

PS wat nog wel opvalt is dat 20% nieuwe volgers terugvolgt, waar is de tijd gebleven dat je altijd terugvolgde ; )


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik vraag me af onder welke steen ze vandaan komt. Dit is toch allesbehalve nieuw en al jaren een plaag op Twitter? Elke auto-dm-er gaat handmatig meteen weer op unfollow, dat doen we al en blijven we doen.

  geplaatst op
 • Ik vind automatisch terugvolgen helemaal geen vereiste. Maar dat is hoe ik zelf Twitter gebruik. Iemand kan het leuk vinden om mij te volgen om wie ik ben of wat ik schrijf. Maar dat hoeft in eerste instantie niet wederzijds te zijn.
  Ik laat het aan diegene om een gesprek aan te gaan met mij en daarna wil ik maar al te graag terugvolgen.

  Mijn timeline is al overvol. Als ik daar mensen tussen heb die ik eigenlijk niet ken of geen enkele band mee heb. Dan is het gebruik van Twitter voor mij nutteloos geworden, want dan ben ik content aan het lezen die ik liever niet had gelezen.

  geplaatst op
 • Zonde dat uit de vraagstelling duidelijk naar voren komt dat diegene die het "onderzoek" heeft opgezet zelf geen fan is van auto DM's.

  Door de sturende vraagstelling kan je op geen enkele wijze conclusies verbinden aan dit onderzoek.

  geplaatst op
 • Ik wist het :-)

  geplaatst op
 • @marien de vragenlijst is objectief opgesteld, neutrale vragen en spreiding in type antwoorden (positief en negatief). Daarnaast hebben andere bloggers (voor en tegen auto DM) meegekeken met de opzet en feedback gegeven. Dus ik ben heel benieuwd welke vragen je sturend vindt?!

  geplaatst op
 • Automatisch mensen terugvolgen is zinloos. Ik wordt door veel mensen gevolgd die een of ander tooltje inzetten om zoveel mogelijk volgers te krijgen.
  Ik bekijk elk profiel afzonderlijk en besluit dan pas of ik terug volg of niet, op basis van bepaalde criteria.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.