Rutger Hauer’s Ballet Brein

Rutger Hauer’s Ballet Brein

Over twee weken is TEDxAmsterdam, waarbij de opening altijd garant staat voor een bijzondere beleving. Het eerste jaar maakte Rik Mahieu een prachtige collage van stadsgezichten van Amsterdam op muziek van Fritz Rating. Het tweede jaar bracht PlusOne de lucht boven de stad tot leven met rode letters T, E, D en X. Dit jaar… Dit jaar heeft de talentvolle 28-jarige choreograaf Ernst Meisner van het Nationale Ballet, samen met de creatieven van We Are Pi, bedacht dat het thema Human Nature het beste uit te beelden is met hersenen. Zet daar dan vervolgens de stem van Rutger Hauer overheen en je komt tot het volgende resultaat.

Natuurlijk is nieuwe media geen nieuwe media zonder dat er ruimte is voor iets meer. Dus er is ook een making off.

In één dag tot een compleet nieuwe dans komen met zoveel mensen is niet zo heel eenvoudig. Men had namelijk slechts één dag om deze openingsact te oefenen.

Choreograaf Ernst Meisner stelt: “Ik wist niet goed hoe we deze dag zouden afronden, er was geen plan B. Maar het resultaat was onvergetelijk. Zelf heb ik geleerd dat ik op hele andere manieren met dansers en de ruimte daartussen om kan gaan.” Daarmee heeft de 2011-editie voor hem nu al zijn doel bereikt: ideeën creëren, inspireren en aanzetten tot actie.

Kunt, creatieven en marketing gaan steeds meer hand in hand. Als je de opening act live wilt zien, kaartjes voor het event in de Stadschouwburg zijn allemaal vergeven, maar er zijn wel zo’n 50 simulcast locaties waar je kunt gaan kijken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hmm, vind hem persoonlijk niet genoeg aanspreken. Wellicht dat de omgeving op TEDx daar verandering in zou brengen. Maar had dan meer een andere transformatie laten zien denk ik. Ze laten nu van losse elementen een samenhangend geheel zien. Neem aan dat ze daar ideeën creëren mee willen uitbeelden.

    Wat had je gekregen als je daarna uitgezoomd had naar heel veel hersenen in een ruimte. Was computerwerk geworden, maar dan was de UNITED nog beter blijven hangen denk ik. Ben benieuwd naar de mening van anderen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.