1 op de 331 Amerikaanse medewerkers publiceert via officiële social media accounts

1 op de 331 Amerikaanse medewerkers publiceert via officiële social media accounts

Met o.a. Brian Solis is Altimeter Group een mooie club. In een blog die Altimeter’s analist Jeremiah Owyang plaatste deelt hij zijn resultaten van een onderzoek (N=140) naar het aantal medewerkers dat bij Amerikaanse bedrijven via de officiële bedrijfsaccount publiceert. Met deze ene simpele vraag wil Altimeter een inschatting doen van hoe ver ‘social business’ binnen de organisatie is geïntegreerd. De resultaten laten zien dat gemiddeld 1 op de 331 medewerkers van Amerikaanse bedrijven publiceert via de officiële social media account(s).

De resultaten laten zien dat binnen kleinere organisaties gemiddeld meer medewerkers namens het bedrijf publiceren. Bij kleine organisaties van 1000-5000 medewerkers publiceert gemiddeld 1 op de 200 werknemers. Deze kleine organisaties hebben vaker een flexibele bedrijfscultuur, met minder vastgelegde regels en processen. Het ratio medewerkers loopt op met de bedrijfsgrootte maar bedrijven met meer dan 100.000 werknemers hebben juist weer een lager ratio.

De verwachting is dat de komende jaren steeds meer medewerkers via de officiële account zullen publiceren, naar mate het idee van de social business / enterprise 2.0 wordt geïntegreerd binnen organisaties. Dit zal geholpen worden door de jongere generaties (die social nu beheren) die de bedrijfsladder beklimmen en als senior blijven publiceren. Social media zal niet meer in handen zijn van een afdeling maar binnen de gehele organisatie en wordt middels social media management systemen beheert.

Ik ben benieuwd wat deze cijfers in Nederland zijn. Hoe zit dat bij jouw organisatie? Hoeveel medewerkers Twitteren en Facebooken er via de bedrijfsaccount?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Gek onderzoek: 1 op de 331, en de N=140.. dat kan toch niet?

  geplaatst op
 • @ Robert,
  N = het aantal ondervraagde bedrijven. De 331 is berekend op basis van de door de ondervraagde bedrijven genoemde aantal medewerkers die bij hen op de corporate social media account publiceert.

  geplaatst op
 • ah zo, terwijl ik het stuurde had ik al dat vermoeden dat de N voor het aantal bedrijven stond... merci

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.