1 op de 331 Amerikaanse medewerkers publiceert via officiële social media accounts

29 augustus 2011, 05:35

Met o.a. Brian Solis is Altimeter Group een mooie club. In een blog die Altimeter’s analist Jeremiah Owyang plaatste deelt hij zijn resultaten van een onderzoek (N=140) naar het aantal medewerkers dat bij Amerikaanse bedrijven via de officiële bedrijfsaccount publiceert. Met deze ene simpele vraag wil Altimeter een inschatting doen van hoe ver ‘social business’ binnen de organisatie is geïntegreerd. De resultaten laten zien dat gemiddeld 1 op de 331 medewerkers van Amerikaanse bedrijven publiceert via de officiële social media account(s).

De resultaten laten zien dat binnen kleinere organisaties gemiddeld meer medewerkers namens het bedrijf publiceren. Bij kleine organisaties van 1000-5000 medewerkers publiceert gemiddeld 1 op de 200 werknemers. Deze kleine organisaties hebben vaker een flexibele bedrijfscultuur, met minder vastgelegde regels en processen. Het ratio medewerkers loopt op met de bedrijfsgrootte maar bedrijven met meer dan 100.000 werknemers hebben juist weer een lager ratio.

De verwachting is dat de komende jaren steeds meer medewerkers via de officiële account zullen publiceren, naar mate het idee van de social business / enterprise 2.0 wordt geïntegreerd binnen organisaties. Dit zal geholpen worden door de jongere generaties (die social nu beheren) die de bedrijfsladder beklimmen en als senior blijven publiceren. Social media zal niet meer in handen zijn van een afdeling maar binnen de gehele organisatie en wordt middels social media management systemen beheert.

Ik ben benieuwd wat deze cijfers in Nederland zijn. Hoe zit dat bij jouw organisatie? Hoeveel medewerkers Twitteren en Facebooken er via de bedrijfsaccount?

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

3 Reacties

  robert

  Gek onderzoek: 1 op de 331, en de N=140.. dat kan toch niet?


  29 augustus 2011 om 06:42
  DannyOosterveer

  @ Robert,

  N = het aantal ondervraagde bedrijven. De 331 is berekend op basis van de door de ondervraagde bedrijven genoemde aantal medewerkers die bij hen op de corporate social media account publiceert.


  29 augustus 2011 om 07:36
  robert

  ah zo, terwijl ik het stuurde had ik al dat vermoeden dat de N voor het aantal bedrijven stond… merci


  29 augustus 2011 om 08:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!