Gamification Google News: verdien badges voor het lezen van nieuws

15 juli 2011, 06:15

Op de hoogte blijven van het nieuws kun je tegenwoordig via veel kanalen, of dat nu via Twitter, LinkedIn, RSS, Zite of Flipboard gaat. Gevolg is dat nieuws steeds minder via homepages wordt gelezen. Om de meerwaarde van het Google News platform te vergoten heeft Google zojuist een bijzondere update aangekondigd op haar blog. Google News gaat je leesgedrag belonen met badges. Als je veel over basketbal leest kun je een basketbal badge veroveren. Elke badge heeft tevens verschillende niveaus (brons, zilver, goud, platina en ultimate), afhankelijk van hoeveel je over dat onderwerp leest. Badges zijn momenteel alleen beschikbaar op de Amerikaanse versie van Google News.

Er zijn op dit moment zo’n 500 badges beschikbaar. Een greep uit het aanbod:

Badges zijn standaard afgeschermd van anderen, maar ze zijn ook met vrienden te delen. Dat wordt dan natuurlijk weer gekoppeld is aan Google+, dat is immers waar je Google vrienden zich nu bevinden. Als de badges een succes blijken belooft Google het systeem verder uit te rollen.

Naast de badges update breidt Google de mogelijkheden om het nieuws te personaliseren uit. Zo kun je met “News for you” per onderwerp aangeven hoe belangrijk je het onderwerp vindt, en op basis daarvan zal het nieuwsaanbod worden aangepast.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!