• Mobile
  wordt gesponsord door

Hoe gebruiken we onze tablets

Hoe gebruiken we onze tablets

OPA en Magid Media Futures hebben onderzocht (PDF) wie tablet gebruikers zijn en hoe ze die gebruiken. Zo blijken Amerikaanse tablet bezitters overwegend man, tussen de 18 en 34 jaar oud, en hebben een bovengemiddeld inkomen. Van de tabletgebruikers bezit 46 procent een iPad, en 21 procent een iPad 2. Opvallend veel mensen bezitten een Android tablet: de Galaxy Tab is met 14 procent de populairste Android tablet, gevolgd door de Dell Streak (11 procent).

Note: gebruikers kunnen ook meedere tablets bezitten.

Belangrijkste resultaten

   
 • Een geschatte 12 procent van de Amerikaanse internetpopulatie (~28m consumenten) bezit een tablet. Naar verwachting loopt dit op naar 23 procent in 2012.
 •  
 • Voor 87 procent van de tablet gebruikers is het opzoeken van content en informatie de belangrijkste activiteit
 •  
 • 93 procent van de tablet gebruikers hebben applicaties gedownload; de gemiddelde tablet gebruik heeft er 20 gedownload
 •  
 • 79 procent van de applicatie downloaders hebben in het afgelopen jaar betaalt voor apps. 26 procent van alle gedownloade apps zijn betaald.

Bekijk het gehele rapport

Onderzoeksmethodiek

Het onderzoek is gehouden onder 2.482 respondenten, en heeft als doel representatief te zijn voor de Amerikaanse bevolking (marge voor fouten 1.97 procent). Er zijn 2.051 mensen tussen de 18 en 64 jaar oud ondervraagd, en 431 tussen de 8 en 17.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Natuurlijk wordt een tablet het meest gebruikt voor de apps. Geniale ontwikkelingen zijn er geweest op het gebied van mobile apps.
  Laatste ontwikkeling legt de verbinding tussen TV kijken en een tablet gebruiken. Je kan gewoon een afstandsbediening app downloaden downloaden en daarmee je TV besturen. Handig!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.