Wonderschone iPad App – Our Choice

23 juni 2011, 02:21

Begin mei is de nieuwste uiting van Al Gore wereldkundig gemaakt in de vorm van een iPad app. De afgelopen weken heb ik de ‘Our Choice’ met veel plezier gebruikt en ervaren. Een super interactieve applicatie met een aantal mooie features: volledige integratie van tekst, foto, film inclusief geotags. De interactiviteit is op wonderschone wijze ingevuld. De App draait volledig op je iPad, iPhone of iPod touch en een internetverbinding is geen noodzaak. Is de toekomst van digitaal uitgeven? Wat mij betreft wel!

De Our Choice App is een ware multimediale ervaring, niet het idee van we hebben een boek en laten we er een eBook van maken. Een aantal voorbeelden om dat te illustreren: boven een kleine foto staat een uitnodigende kop om de gehele foto te bekijken. Een grafiek is meteen meer dan de nu populaire infographics. Het is een multidimensionale interactieve grafiek, grafieken kunnen binnen de App worden aangepast. Er zit bijvoorbeeld in de App een overview van warmte ontwikkeling in de USA. De grafiek kan worden aangeraakt en per gebied wordt door kleurverandering visueel gemaakt wat de warmte ontwikkeling in dat gebied is. Foto’s zijn meer dimensionaal, allemaal voorzien van een geotag om te tonen waar de foto is genomen. Ook zijn er foto’s waar een voice-over aan toe is gevoegd. En we weten allemaal, a picture says more than a thousands words. Sowieso in deze uitgaven indrukwekkend mooie fotografie.

Een sterk punt is dat alles binnen de uitgave soepel werkt en de functionaliteit niet afhankelijk is van internettoegang. Visualisatie wordt ingezet door middel van film en animaties daarnaast wordt voice ook gebruikt om uitleg te versterken. Soms wel even schrikken als Al met zijn zware stem weer voorbij komt. Het is een zeer uitgebreide publicatie met 12 hoofdstukken per milieu onderwerp ingedeeld. Als klap op de vuurpijl nog een animatie waarbij je kan blazen waardoor het principe van energie opwekken wordt uitgelegd. Tenslotte gebruikt Al Gore gebruikt zijn connecties ook nog om president Obama een mooi woordje te laten doen. Het draaien van de publicatie op je iPhone (4) vraagt wel het uiterste van je telefoon, beste gebruikerservaring is op een iPad. Het is niet duidelijk of Our Choice ook op andere platformen beschikbaar komt. De uitgave is mooi geprijsd voor €3,99 en natuurlijk duurzaam !

Ik ben met de app in aanraking gekomen via een TED filmpje van de makers:

deel graag mijn mening over de impact van social media research, sport, muziek en TV ... van huis uit marktonderzoeker

Categorie
Tags

1 Reactie

    postma

    Nu nog milieuvriendelijke iPads 😉


    23 juni 2011 om 09:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!