Amerikanen kijken weer meer video

Amerikanen kijken weer meer video

De jongens van Nielsen hebben een drukke maand. Afgelopen woensdag is er wederom een rapport gepubliceerd (PDF), dit maal over hoe Amerikanen cross-platform video kijken. Uit het rapport blijkt dat er meer dan ooit gekeken wordt naar zowel streaming video, mobile video als televisie. Amerikanen keken in 2010 22 minuten meer TV dan in het jaar ervoor. Het aantal Amerikanen dat op hun smartphone naar online video kijken is gestegen met 41 procent.

Best indrukwekkend dat Amerikanen gemiddeld meer dan 35 uur TV kijken. Wel is het zo dat de senioren dit gemiddelde omhoog trekken, zij kijken gemiddeld meer dan 49 uur TV per week. Mobile video is dan weliswaar gestegen met 41 procent, in aantallen verbleekt het bij TV. Voornamelijk consumenten tussen de 12 en 24 kijken mobiel video, respectievelijk 20 en 15 minuten per week. Streaming online video wordt wel veel vaker gedaan, gemiddeld meer dan 5 uur per week. De meest actieve gebruikers zijn opvallend genoeg niet jongeren (1:45) maar juist gebruikers tussen de 25 en 64 jaar (tussen de 7 en 9 uur).

Lees voor meer details het rapport:


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.