Vacature: Online Marketeer bij VWE in Heerhugowaard (38 uur)

9 juni 2011, 02:32

Wie: HBO’er met 2 tot 3 jaar werkervaring als Online marketeer

Wat: Enthousiaste Online Marketeer met commerciële drive

Waarom: Verantwoordelijk voor het online resultaat binnen het marketingteam van VWE

Waar: Heerhugowaard

Wanneer: Solliciteer vóór 24 juni 2011

Dé online marketingspecialist van VWE

Online marketing is één van de belangrijkste speerpunten van de afdeling Marketing. Als Online Marketeer bij VWE in Heerhugowaard vertaal je de doelstellingen van sales naar een gedegen online strategie. De acties die daaruit voortkomen voer je uit met behulp van een extern webdesign bureau, een linkbuilder en een marketingassistent.

Jouw missie is dat bezoekers onze websites als boeiend, prettig, informatief en relevant ervaren. Ook zorg je ervoor dat VWE optimaal vindbaar is op internet en genereer je de juiste traffic op onze websites, met als doel: conversie. De taken die daarbij horen?

  • De traffic en het surfgedrag op de website meten en analyseren;
  • Je bevindingen rapporteren aan de manager Marketing;
  • Verbeter- en actievoorstellen doen.

Er staan echter nog meer uitdagingen op je te wachten: je stuurt namelijk een linkbuilder aan en je bent dé specialist en vraagbaak voor je collega’s op het gebied van online marketing. Je bent hoofdredacteur van de diverse websites en de e-nieuwsbrieven en ook social media activiteiten en het uitvoeren van marktanalyses vallen onder jouw verantwoordelijkheid.

Online marketeer met overtuigingskracht

Jij gaat er écht voor; je staat voor je ideeën, kunt deze verdedigen en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht. Je hebt een echte commerciële ‘drive’ en je bent een vakidioot, waardoor je de beste oplossingen vindt voor onze online marketingvraagstukken. Verder heb je:

  • Een afgeronde commerciële HBO-opleiding;
  • 2 tot 3 jaar werkervaring als Online Marketeer of als Marketeer met een sterke focus op online marketing;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Ervaring met CMS, HTML, het Adobe-pakket, Flash en CRM;
  • Ervaring met e-mailmarketing;
  • Ervaring met zoekmachinemarketing, zowel SEO als SEA;
  • Ervaring met Social Media.

Goed verdienen

Naast een variabele eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding tot 50 kilometer, een goede pensioenregeling, een abonnement op een sportschool in Heerhugowaard en abonnementen op relevante vakbladen, bieden we je ook nog eens een goed salaris tot maximaal € 3.737,- bij een fulltime dienstverband van 38 uur per week. Heb je eenmaal je draai gevonden in je functie, dan is 1 dag in de week thuiswerken bespreekbaar.

Altijd in beweging; van cursus tot Post HBO-opleiding

Wij beseffen dat online marketing een vakgebied is dat voortdurend in beweging is. Daarom zijn we op zoek naar een Online Marketeer die de ambitie heeft om alleen nog maar beter te worden in het vak. We bieden je dan ook mogelijkheden om opleidingen te volgen. Denk aan trainingen en masterclasses, maar ook aan een Post HBO-opleiding.

Het bedrijf waar je gaat werken

VWE bureau voor voertuigdocumentatie en –informatie is een onafhankelijke, dienstverlenende ICT-organisatie voor de mobiliteitsbranche. VWE levert kentekengerelateerde producten en diensten. VWE is RDW-informatie- en communicatieprovider, douane-expediteur, assurantietussenpersoon en douanesoftwareleverancier. Hierdoor kunnen wij een compleet pakket aan producten en diensten leveren aan onze zakelijke klanten. Zie ook www.vwe.nl voor meer informatie.

Als Online Marketeer werk je op de afdeling Marketing die bestaat uit 11 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van rond de 30 jaar. En de sfeer? Die is niet alleen goed tijdens de vele bedrijfsuitjes. We hebben letterlijk een open cultuur: de open ruimte op ons kantoor zorgt ervoor dat je collega’s en je manager altijd binnen bereik zitten. Nuchter, dat zijn we ook en we zetten er met z’n allen de schouders onder.

Solliciteer nu!

Wil jij onze nieuwe online marketeer worden? Klik dan hier voor het sollicitatieformulier!

De sollicitatieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats met de Manager Marketing en een medewerker van P&O. Vervolgens heb je een tweede gesprek met de Manager Marketing en onze huidige online marketeer.

Eerst meer weten?

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over functie? Neem dan contact op met Ger Vermeer, Manager Marketing. Bel naar 072 – 566 02 51 of stuur een mailtje naar {encode=”ger.vermeer@vwe.nl” title=”ger.vermeer@vwe.nl”}.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!