Vacature: Marketing Executive Online Conversie bij Reed Business

19 april 2011, 04:01

Als Marketing Executive Online Conversie richt jij je primair op het converteren van (engaged) traffic op onze websites naar (user paid) services, subscribers en/of identified leads in een business to business omgeving. Je initieert en analyseert nieuwe en bestaande online marketing campagnes met als doel de conversieratio vanuit onze online communities te optimaliseren en te maximaliseren. Naast het optimaliseren van de conversie, de voorbereiding en uitvoering ervan, leid je of neem je deel aan verbeterprojecten binnen (online) marketing of Reed Business. Je signaleert trends en kansen en doet voorstellen ter verbetering.

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van een jong en dynamisch online marketingteam waarin iedereen zijn of haar specialisatie heeft. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van traffic, usability en user paid. Samen met je marketingcollega’s lever je input aan de totale (online) marketingstrategie.

De functie is gesitueerd binnen de afdeling marketing van B2B communities. Binnen de marketingafdeling werken twee gespecialiseerde marketinggroepen aan de online of offline titels van de marktgroepen Food & Horeca, Logistiek & Mobiliteit, Land- & Tuinbouw. Veel van onze merken zijn een begrip onder de professionals in de branche waarin wij actief zijn. Elk team wordt aangestuurd door een Group Marketing Manager. Je rapporteert aan de Group Marketing Manager Online. De standplaats voor deze functie is Doetinchem.

Voorbeeld projecten

Eén van de projecten waarvoor je aan de slag gaat is agd.nl, de nummer 1 nieuwssite voor de agrarische sector in Nederland. Het is jouw taak om te zorgen dat de quality traffic op deze website gaan converteren naar new subscribers. Een ander project is het optimaliseren van onze online bestelpagina’s van bv. boerderij.nl en distrifood.nl.

Jouw talent

Je weet als geen ander hoe een campagne of website geoptimaliseerd kan worden. Je drive is om het maximale te halen uit elke bezoeker en marketing euro. Daarvoor wil je je verdiepen in nieuwe ontwikkelingen in jouw specialisatie. Je bent een interne trendwatcher op het gebied van online marketing en laat je graag inspireren door best practices, die je deelt met je collega’s.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar online marketing ervaring;
 • Kennis van SEO en SEA;
 • Kennis van webanalyticspakketten zoals Google Analytics, SiteCatalyst en Omniture.

Karaktereigenschappen

 • Resultaatgericht;
 • Analytisch sterk;
 • Zelfstartend;
 • Teamplayer
 • Hand-on mentaliteit.

Wij bieden

Als onderdeel van een groot, wereldwijd, multimediaal uitgeefconcern biedt Reed Business je mogelijkheden binnen je vakgebied die weinig andere partijen je kunnen bieden. Reed Business biedt je de mogelijkheid high traffic quality websites met een grote reputatie in hun specifieke niche te optimaliseren.

Tevens bieden we je:

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie in een professionele werkomgeving;
 • Ruimte ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Reed Business. Je krijgt een persoonlijk ontwikkelplan dat de basis is voor je doorgroeimogelijkheden;
 • Je hebt een uitstekend salaris, inclusief een 13e maand;
 • Secundaire voorwaarden zijn o.a. een blackberry en een laptop;
 • Veel leuke extra’s zoals teamuitjes en personeelsaanbiedingen.

Reageren

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Margreet van Dam, Group Marketing Manager op 06 10069435 of via {encode=”Margreet.van.Dam@reedbusiness.nl” title=”Margreet.van.Dam@reedbusiness.nl”}

Is je interesse gewerkt? Dan kan je solliciteren door je CV met motivatie te mailen naar:{encode=”recruitment@reedbusiness.peoplexs.com” title=” recruitment@reedbusiness.peoplexs.com”} of via deze link

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!