Fortune: Apple meest bewonderd, Google op 2

7 maart 2011, 05:41

Apple staat op nummer 1 in Fortune’s toplijst van “most admirable companies” (via NU). Op de tweede plaatst staat Google. Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffet, staat op plaats drie, luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines op plaats vier. De top tien wordt gecompleteerd met Procter & Gamble, Coca-Cola, Amazon.com, FedEx, Microsoft en McDonald’s. Wal-Mart staat op nummer 11. Als je tijd hebt, scroll even per merk/bedrijf naar beneden. Daar zie je comments van “gewone Amerikanen” of consumenten via een Facebook-integratie die antwoord geven op de vraag: Should [company X] be admired, or what? Over MacDonald’s, bijvoorbeeld: “One can only hope McD’s soon will see who their customers are: fatty’s”.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Hendrik van Zwol

    Ik denk dat het terecht is dat Apple op nummer 1 staat. Het bedrijf is innovatief, maar vooral marketing technisch zijn ze goed bezig. Het lukt Apple iedere keer om succesvol een product te lanceren. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de iPhone. Er worden natuurlijk al jaren smartphones gemaakt, maar het is Apple gelukt om een gebruiksvriendelijke smartphone te ontwikkelen waardoor het net lijkt of Apple de eerste smartphone heeft geïntroduceerd.


    7 maart 2011 om 06:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!