Google laat met video zien hoe je SEO moet aanpakken

27 januari 2011, 11:52

@mgvandenbroek vroeg of ik een interessante video die ik eerder vandaag op mijn blog plaatste ook door wilde zetten op M! Natuurlijk, want deze video zou iedereen die met zoekmachine optimalisatie bezig is toch eens moeten bekijken. Het is een video waarin een werkneemster van Google je aan de hand neemt en laat zien hoe zij SEO zou aanpakken. Dit alles samen met de Google Webmaster Tools en met als voorbeeld de Google Store. Al met al een ontzettend interessante video, waar tevens een hoop “seo-technische zaken” aan bod komen.

Enjoy!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Karel Geenen

  Heb de reactie van Roy ook gelezen, en het artikel van hem ook gelinkt vanuit mijn artikel ;-).

  Roy heeft hierin grotendeels gelijk. De titel van dit artikel is misschien ook niet helemaal gelukkig gekozen. Beter was: Google laat zien hoe zij SEO aan zouden pakken.

  Uiteindelijk is het vooral een promovideo voor Webmaster Tools. Toch vind ik het vooral interessant welke zaken zij allemaal vermelden. Zaken als Pagerank en meta-descriptions worden hier expliciet genoemd, zoiets vind ik interessant ;-).


  27 januari 2011 om 12:03
  Siegfried Jongsma

  De titel is inderdaad ongelukkig gekozen, maar daarnaast is je tweede optie ook niet goed. Ze laten niet zien hoe ze SEO zouden aanpakken. Ze laten eigenlijk zien hoe ze Webmaster Tools gebruiken en geven enkele aandachtstips. Als dit de manier zou zijn waarop Google SEO zou doen, dan zouden het niet hele beste SEO’ers zijn.

  Dus voor de duidelijkheid: zie dit filmpje als enkele tips en een manier waarop je webmaster tools kan gebruiken. Niet meer, niet minder. Zeker niet de boodschap vanuit Google om op deze manier SEO te gaan doen!


  27 januari 2011 om 12:33
  Roy Huiskes

  darn, waar zit die like button voor de reactie van siegfried 😉


  27 januari 2011 om 15:13
  eduardblacquiere

  RT Roy Huiskes: darn, waar zit die like button voor de reactie van siegfried 😉


  27 januari 2011 om 15:42
  mmdekker

  Het is een interessante video, maar voor de experts is het niet echt vernieuwend! Meer een Webmastertool promo vid 😉


  28 januari 2011 om 10:55
  marjoleinvdkolk

  Zo even de tijd genomen om de hele video te bekijken. Mijns inziens zit Google zelf met haar titel nog het dichtst bij de inhoud “using webmaster tools like a SEO”. Niets meer niets minder.


  28 januari 2011 om 18:10
  Taxi Haarlem

  Ik denk dat ook andere dingen een belangerijk

  rol spelen in SEO.


  31 januari 2011 om 03:56
  PartyTentenShop

  Nice promo video for webmaster tools. Maar als experienced webmaster tools gebruiker is dit niks nieuws.


  31 januari 2011 om 19:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!