Google laat met video zien hoe je SEO moet aanpakken

Google laat met video zien hoe je SEO moet aanpakken

@mgvandenbroek vroeg of ik een interessante video die ik eerder vandaag op mijn blog plaatste ook door wilde zetten op M! Natuurlijk, want deze video zou iedereen die met zoekmachine optimalisatie bezig is toch eens moeten bekijken. Het is een video waarin een werkneemster van Google je aan de hand neemt en laat zien hoe zij SEO zou aanpakken. Dit alles samen met de Google Webmaster Tools en met als voorbeeld de Google Store. Al met al een ontzettend interessante video, waar tevens een hoop “seo-technische zaken” aan bod komen.

Enjoy!


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ik lees net dat Roy Huiskes er een andere mening op nahoudt: "Google verteld helemaal niets over SEO"

  geplaatst op
 • Heb de reactie van Roy ook gelezen, en het artikel van hem ook gelinkt vanuit mijn artikel ;-).

  Roy heeft hierin grotendeels gelijk. De titel van dit artikel is misschien ook niet helemaal gelukkig gekozen. Beter was: Google laat zien hoe zij SEO aan zouden pakken.

  Uiteindelijk is het vooral een promovideo voor Webmaster Tools. Toch vind ik het vooral interessant welke zaken zij allemaal vermelden. Zaken als Pagerank en meta-descriptions worden hier expliciet genoemd, zoiets vind ik interessant ;-).

  geplaatst op
 • De titel is inderdaad ongelukkig gekozen, maar daarnaast is je tweede optie ook niet goed. Ze laten niet zien hoe ze SEO zouden aanpakken. Ze laten eigenlijk zien hoe ze Webmaster Tools gebruiken en geven enkele aandachtstips. Als dit de manier zou zijn waarop Google SEO zou doen, dan zouden het niet hele beste SEO'ers zijn.

  Dus voor de duidelijkheid: zie dit filmpje als enkele tips en een manier waarop je webmaster tools kan gebruiken. Niet meer, niet minder. Zeker niet de boodschap vanuit Google om op deze manier SEO te gaan doen!

  geplaatst op
 • darn, waar zit die like button voor de reactie van siegfried ;)

  geplaatst op
 • RT Roy Huiskes: darn, waar zit die like button voor de reactie van siegfried ;)

  geplaatst op
 • Het is een interessante video, maar voor de experts is het niet echt vernieuwend! Meer een Webmastertool promo vid ;-)

  geplaatst op
 • Zo even de tijd genomen om de hele video te bekijken. Mijns inziens zit Google zelf met haar titel nog het dichtst bij de inhoud "using webmaster tools like a SEO". Niets meer niets minder.

  geplaatst op
 • Ik denk dat ook andere dingen een belangerijk
  rol spelen in SEO.

  geplaatst op
 • Nice promo video for webmaster tools. Maar als experienced webmaster tools gebruiker is dit niks nieuws.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.