Boekrecensie: Dossier Supertrends

Boekrecensie: Dossier Supertrends
,
@mijkepost

In deze rubriek besprak ik al Adjiedj Bakas en Hilde Roothart. Nu de beurt dus aan Carl Rohde en consorten. Rohde laat zich voorstaan op de anderen door wetenschappelijk te zijn. Met zijn lectoraat aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven heeft hij een mooie positie. Ook coolhunters en Science of the Time zijn bekende activiteiten uit zijn koker. Norbert Mirani van Sanoma is bekend door zijn column in Adformatie en van zijn eerdere publicatie Merken maken de man. Goos Eilander is bekend van BrandFuel en als oprichter van Trendbox, dat gekwantificeerde gegevens over trends op Europees niveau levert. Deze gelegenheidsformatie levert een kleurrijk, rijk geïllustreerd en toch handzaam boekje op. Acht hoofdstukken leiden door klinkende trends: de computergamegeneratie, de waarheid over de man, stressdertigers, internet als turbodorpsplein, belevenis en sustainability in the city. Ze leiden in en sluiten af met een verantwoording van de methodes en hoe van trends naar innovaties te komen.

Na ieder hoofdstuk staan statistieken in grafieken. Tussenkopjes klinken als ‘tussen ultieme egotrip en mondiaal altruïsme’ of gaan over de transformation economy en de androgyne samenleving. Hoewel een bronnenlijst mist bij een typisch wetenschappelijke benadering en hoewel er altijd mensen zullen zijn die het koffiedikkijkerij zullen blijven noemen, is dit boek vooral heel leuk om te lezen.

Dossier supertrends
Observeren, kwantificeren, inspireren

Carl Rohde, Norbert Mirani en Goos Eilander
Scriptum 2010
180 pagina’s
ISBN 9789055947096


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.