• Mobile
    wordt gesponsord door

iPhone-applicaties NPO miljoen keer gedownload

iPhone-applicaties NPO miljoen keer gedownload

De iPhone- en iPod Touch-applicaties van Uitzending Gemist en Radio 1 t/m 6 doen het ‘goed’. Sinds september 2009 zijn de applicaties gezamenlijk één miljoen keer gedownload. Uitzending Gemist is veruit de populairste applicatie met meer dan 570.000 downloads. Dankzij de applicatie voor de iPhone, zo jubelt het persbericht van vanmiddag verder, wordt inmiddels bijna 10% van de video’s op Uitzending Gemist via mobiel bekeken. Dit komt neer op ongeveer 17 miljoen bekeken video’s in 2010 via deze applicatie. Populaire programma’s op de iPhone zijn onder andere De Wereld Draait Door, Het NOS Journaal en SpangaS.

De radio-applicaties zijn in totaal ongeveer 430.000 keer gedownload. De meest gedownloade applicaties zijn die voor 3FM (171.000) en Radio 1 (146.000). Wat bij de radio-applicaties opvalt is dat ze vooral veel tijdens grote evenementen worden gedownload. Bij Radio 1 was dit bijvoorbeeld het geval tijdens het WK en bij Radio 2 tijdens de Top2000. In totaal zijn via de radio-applicaties meer dan 5 miljoen streams gestart. Dit is ongeveer 11% van het totaal aantal opgevraagde streams.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Waarom wordt er door de NPO niets gezegd over de Android-variant? Ik heb op m'n Galaxy een app (afkomstig van de NPO) waar je Uitzending Gemist mee kunt bekijken.

    Ik vraag me af waarom er gejuicht wordt over het aantal downloads middels Apple-apparatuur en er niets over de afname/aantal downloads op Android-devices wordt gezegd?

    Navigatie, beeldkwaliteit en wat andere zaken laten wat mij betreft overigens best wat te wensen over...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.