Brouwer en Boonstra winnen Adwards 2010

16 december 2010, 09:41

Gijsbregt Brouwer (@gijsbregt, blogger hier op Marketingfacts, drijvende kracht achter Sport28) en Claire Boonstra (@claireboo, co-founder Layar) hebben gisteren de Adwards 2010 gewonnen. Deze prijs, geïnitieerd door OMG en uitgereikt tijdens het jaarlijkse IAB-congres Interact in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die het afgelopen jaar een waardevolle innovatieve bijdrage hebben geleverd aan de online branche in brede zin.

De jury koos Boonstra vanwege het succes dat ze heeft met Layar. Het bedrijf is pas anderhalf jaar oud maar staat internationaal goed op de kaart vanwege de ontwikkeling van augmented reality. Vorige maand kreeg Layar in een tweede tweede financieringsronde een kapitaalinjectie van 14 miljoen dollar. Brouwer ontving de prijs vanwege zijn inspanningen om de sportwereld bekend te maken met online media en marketing. Eind mei lanceerde hij Sport28.nl, sommige verhalen van dat platform worden ook hier op Marketingfacts gepubliceerd.

De jury bestond uit Joost Phoelich (IAB), Marjolijn Kamphuis (OKGO.nl, vorig jaar winnares), Mathys van Abbe (Mobypicture, vorig jaar winnaar), Rebecca Rijnders (Emerce), ikzelf en Edwin Basten (OMG).

Foto’s: Marco Derksen

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!