20 Things I Learned about Browsers and the Web

20 Things I Learned about Browsers and the Web
, ING Groep
@evr

Vandaag de dag is het handig (en soms wel vereist) dat je als marketeer enig verstand hebt van technische zaken. Je hoeft niet meteen een nerd te zijn, maar vaak zul je op hoofdlijnen wel moeten weten wat HTML, apps, plugin, cookies etc. in houden. Google introduceerde gisteren een handig interactief book: 20 Things I Learned about Browsers and the Web dat je hierbij helpt.

20 things deed mij denken aan Google’s Comicbook dat bij de introductie van Crome werd ingezet. De voorbeelden die in 20 things worden gebruikt refereren ook vaak aan Google Chrome.

Het eerste deel gaat in op het internet zelf, hoe we dat gebruiken, maar legt o.a. ook uit wat cloud computing en web apps zijn. Daarna worden de bouwstenen van internetpagina’s behandeld zoals HTML en Javascript en wordt ingegaan op hoe veranderingen hierin de websites hebben veranderd. Natuurlijk wordt ook de browser zelf behandeld. Tot slot wordt ingegaan op innovaties en technologie voor de toekomst. Het geheel is luchtig geschreven en voorzien van mooie illustraties van Christoph Niemann.

Prima leesvoer voor het weekend om iets meer feeling te krijgen bij de techniek die we dagelijks gebruiken of zoals Google het zelfs stelt: “For the things you’ve always wanted to know about the web but were afraid to ask.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.