‘HTC ontwikkelt eigen App Store’

9 november 2010, 08:17

HTC is bezig met de ontwikkeling van een eigen App Store, aldus twee welingelichte bronnen tegenover de Financial Times. Deze online winkel zal naast applicaties ook e-books en magazines verkopen. De telefoonfabrikant is ter voorbereiding al naar content editors op zoek. De move is opmerkelijk te noemen. De platformen Android en Windows Phone waar HTC telefoons voor ontwikkelt hebben immers al hun eigen app stores. Waarschijnlijk wil HTC een graantje meepikken in de lucratieve wereld van software voor de smartphone.

Recentelijk introduceerde HTC al de cloud service website htcsense.com en de “app discovery assistent” HTC Hub, die samen met de HTC Desire HD en Desire Z zijn uitgebracht.

HTC is niet de enige die zich in de app store wereld stort. Al eerder maakte de telecomprovider Verizon en Amazon bekend een app store te openen. De vraagt die rijst is of deze app store nu voor Android of Windows Mobile is, of voor beide. Hoewel de focus van HTC steeds meer is verschoven naar Android, lijkt het wel weer vertrouwen te hebben in Windows Phone 7.

Vanuit HTC lijkt het dus wenselijk om in hun winkel beide platformen te bedienen. Het fenomeen app store is sowieso populair, Mozilla lanceerde in maart al een app store voor web en Apple opende een app store voor de Mac.

HTC directeur Peter Chou heeft in het verleden gezegd dat hij weinig zag in het ontwikkelen van een eigen app store. Maar hij gaf ook aan dat het niet meer genoeg is voor HTC om alleen simpelweg de Android user interface te customizen met een eigen skin.

HTC wil niet op de geruchten ingaan.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Jacco

  Goed artikel. Als ik het zo lees en goed probeer te begrijpen wat HTC van plan is is dat deels hun partner Android beconcurreren en daarnaast toegevoegde waarde voor alle HTC gebruikers. De bezitters van een HTC telefoon kunnen altijd terecht bij de HTC app store en hoeven niet meer na te denken over welk OS ze hebben en welke app store daarbij hoort.

  Ik zie het meer als gebruikers gemak en minder als een stap naar het grote geld of een graantje meepikken van de grote app stores. Wellicht wordt de stap voor de minder vernieuwende HTC telefoon gebruikers op deze manier kleiner, waardoor ze nu net wel die (Htc eigen) app kopen en anders niet. De Windows app store komt er natuurlijk ook nog aan om een graantje of liever meer mee te graaien. Het zal mij benieuwen…


  9 november 2010 om 13:52
  mgvandenbroek

  @Jacco: Dit is de laatste keer vóór de ip-ban. NIET onnodig linken naar je eigen website.


  9 november 2010 om 14:12
  henk

  is trouwens een erg mooi toestel, veel info heb ik gevonden op http://www.htc-desirez.com

  erg handige site trouwens

  groeten


  10 november 2010 om 17:42
  jacco

  @Matthijs, ik zal als “tegenprestatie” een link van jullie site opnemen… en verder geen misbruik meer maken van.


  10 november 2010 om 20:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!