SlideshareReview (100): Alles draait . . .

28 oktober 2010, 06:34

Duizenden presentaties bekeek ik voor u; de lezer van Marketingfacts. Deze honderdste SldeShare review kan bijna niet anders zijn dan in de vorm van een korte presentatie.Minder flitsend dan de meeste presentaties van social media goeroes en reclamebureaus die ik voor u selecteerde. Maar wel conform de belangrijkste eis om tot het selecte gezelschap van hier geplaatste presentaties te behoren….

Alles draait om

Hou het eenvoudig!

 • De beste presentaties zijn kort.
 • De beste presentaties vertellen eigenlijk maar 1 boodschap.
 • De beste presentaties zijn visueel aantrekkelijk. Een goede tekst? Die moet niet op de slides staan, maar uitgesproken worden.

En de inhoud van de presentaties die ik telkens uitkoos: social media, (e)-marketing en hoe maak je een goede presentatie. En natuurlijk veel presentaties over mijn eigen stokpaardje: innovatie en creativiteit.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

2 Reacties

  R Sebastian

  Wellicht geen gewenste reactie, maar vooor die 100e presentatie had het er wel wat beter uit mogen zien. Vooral als je het over eenvoud hebt. M’n hoofd half moeten draaien om de kern van een slide te lezen hoort daar volgens mij niet bij?


  28 oktober 2010 om 07:57
  mgvandenbroek

  @ R Sebastian Punt. Maar de eerste zin had natuurlijk moeten zijn: proficiat met deze 100e aflevering 😉


  4 november 2010 om 06:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!