#onlinetuesday 12: Music Everywhere (Video’s )

#onlinetuesday 12: Music Everywhere (Video’s )

Afgelopen dinsdag in Felix Meritis hebben we het tijdens #onlinetuesday gehad over digitale muziek. Radinck van Vollenhoven (sales director NL Spotify, @radinck), Gilles de Smit (oprichter 22tracks, @diegozer) en Niels Aalberts (ex-management Kyteman, @ehpo) deden hun verhaal over het thema: Music Everywhere. Nu publiceerden we gisteren al de prachtige foto’s van Jöran Maaswinkel van DailyM (@jeeem), ik heb ook mijn Kodak Zi8 vanaf de zijkant laten meesnorren, voor de geschiedenis. Het resultaat vind je hieronder: de 3 sprekers op video.

Niels Aalberts (@ehpo)

Gilles de Smit (22Tracks)

Radinck van Vollenhoven (Spotify.com)

Kwaliteit

De video’s, maar ook de foto’s hebben er last van: de geluidsman van Felix Meritis moet de cursus ‘hoe verlicht ik een podium’ nog krijgen. Wij van de organisatie hadden daar niet eens aan gedacht. Voortschrijdend inzicht. Let there be light. Uiteraard kun je ook gewoon het geluid gebruiken en beeld minimaliseren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • @matthijs het geluid is afgrijselijk. ik vind de kwaliteit van de video's prima. Gewoon je Zi8 bij de mengtafel neerzetten. Jammer. Wat hebben ze vertelt?

  geplaatst op
 • @vincente: Het geluid is prima verstaanbaar, tenminste, bij mij dan. Met koptelefoon, dat wel. Volgende keer druk ik hem in de mengtafel, goeie tip!

  geplaatst op
 • @matthijs - events organiseren is vak apart ... geluidsman is voor t geluid en voor t licht is er de ... ;)

  even serieus: - het probleem met een magere geluidskwaliteit zie je de laatste tijd veel bij zelfgemaakte video-interviews - de mikrofoon zit op het apparaatje, de interviewer houdt het snuggere mobietjel vast en de geinterviewde zit wat verder weg - je hoort dan vooral de interviewer. Het zou helpen als het mobieltje op een statiefje kon worden gezet, dichterbij de geinterviewde. Weet iemand of er al zoiets bestaat ?

  geplaatst op
 • Iemand een idee hoe wij (online tuesday) dit zouden kunnen verbeteren?

  geplaatst op
 • @ Jutien: Voor het licht loopt er bij Felix geen lichtman rond, dus ging ik er vanuit dat de geluidsman er ook verstand van hebben. In dit geval was dat in ieder geval prettig geweest. Events organiseren is vást een vak apart. Als wij ons willen focussen op de inhoud, moeten de randvoorwaarden wél in orde zijn.

  Verder, over het 'mobieltje'. Het is een Kodak met een statiefaansluiting. Check. Ik ben aardig tevreden over dat ding.

  geplaatst op
 • @ MvanEeghen - @ Matthijs ik wil er wel naar 'kijken". Randvoorwaarden zijn inderdaad vaak essentieel. De waanzinnige nieuwe tools die gratis digitale netwerken en micromedia leveren voor het organiseren van bijeenkomsten maakt veel meer mogelijk dan vroeger, dat is puur winst. Het is afwegen - als je goede sprekers hebt en veel publiek verwacht, kun je er beter wat 'old school' organiseren bijmixen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.