#onlinetuesday 12: Music Everywhere (Video’s )

14 oktober 2010, 06:25

Afgelopen dinsdag in Felix Meritis hebben we het tijdens #onlinetuesday gehad over digitale muziek. Radinck van Vollenhoven (sales director NL Spotify, @radinck), Gilles de Smit (oprichter 22tracks, @diegozer) en Niels Aalberts (ex-management Kyteman, @ehpo) deden hun verhaal over het thema: Music Everywhere. Nu publiceerden we gisteren al de prachtige foto’s van Jöran Maaswinkel van DailyM (@jeeem), ik heb ook mijn Kodak Zi8 vanaf de zijkant laten meesnorren, voor de geschiedenis. Het resultaat vind je hieronder: de 3 sprekers op video.

Niels Aalberts (@ehpo)

Gilles de Smit (22Tracks)

Radinck van Vollenhoven (Spotify.com)

Kwaliteit

De video’s, maar ook de foto’s hebben er last van: de geluidsman van Felix Meritis moet de cursus ‘hoe verlicht ik een podium’ nog krijgen. Wij van de organisatie hadden daar niet eens aan gedacht. Voortschrijdend inzicht. Let there be light. Uiteraard kun je ook gewoon het geluid gebruiken en beeld minimaliseren.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  vincente

  @matthijs het geluid is afgrijselijk. ik vind de kwaliteit van de video’s prima. Gewoon je Zi8 bij de mengtafel neerzetten. Jammer. Wat hebben ze vertelt?


  14 oktober 2010 om 09:15
  mgvandenbroek

  @vincente: Het geluid is prima verstaanbaar, tenminste, bij mij dan. Met koptelefoon, dat wel. Volgende keer druk ik hem in de mengtafel, goeie tip!


  14 oktober 2010 om 09:43
  jutien van der steen

  @matthijs – events organiseren is vak apart … geluidsman is voor t geluid en voor t licht is er de … 😉

  even serieus: – het probleem met een magere geluidskwaliteit zie je de laatste tijd veel bij zelfgemaakte video-interviews – de mikrofoon zit op het apparaatje, de interviewer houdt het snuggere mobietjel vast en de geinterviewde zit wat verder weg – je hoort dan vooral de interviewer. Het zou helpen als het mobieltje op een statiefje kon worden gezet, dichterbij de geinterviewde. Weet iemand of er al zoiets bestaat ?


  14 oktober 2010 om 12:41
  MvanEeghen

  Iemand een idee hoe wij (online tuesday) dit zouden kunnen verbeteren?


  15 oktober 2010 om 02:50
  jutien vd steen

  @ MvanEeghen – @ Matthijs ik wil er wel naar ‘kijken”. Randvoorwaarden zijn inderdaad vaak essentieel. De waanzinnige nieuwe tools die gratis digitale netwerken en micromedia leveren voor het organiseren van bijeenkomsten maakt veel meer mogelijk dan vroeger, dat is puur winst. Het is afwegen – als je goede sprekers hebt en veel publiek verwacht, kun je er beter wat ‘old school’ organiseren bijmixen.


  31 oktober 2010 om 15:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!