SlideshareReview (96): Digitaal DNA

30 september 2010, 03:47

“Change is fueled by technology, and to see the perspective is often difficult.” In onderstaande presentatie (we gaan bijna naar de 100 reviews in deze rubriek) benadrukt Martin Deinoff dat je je niet moet blindstaren op de (on)mogelijkheden van nieuwe technieken, maar vooral moet kijken naar nieuwe producten, businessmodellen, concurrentievoordelen, merkontwikkeling, concurrenten en nieuwe markten. De inhoud van de presentatie is niet brand new, maar vormt een goed overzicht van de stand van zaken.

Martin Deinhoff geeft in deze presentatie aan dat het digitale DNA bestaat uit: digitalisering, globalisatie, democratisering, en socialisering. Het zijn deze kenmerken van de opkomst van nieuwe technologieën, die je als bedrijf zult kunnen en moeten gebruiken om te komen tot nieuwe producten en businessmodellen.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!