Googlebomb: Verhagen een landverrader?

Googlebomb: Verhagen een landverrader?

Althans, als je op landverrader zoekt in Google verschijnt na een Wikipedia artikel de pagina van Verhagen van de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Al eerder waren Balkenende en Bush het slachtoffer van een zogenaamde Googlebomb (2003). Maar Google heeft hier een anti-algoritme (2007) voor bedacht die er voor moest zorgen dat dit niet meer zou gebeuren in de toekomst.

Het kenmerk van een Googlebomb is dat er in korte tijd veel links naar een pagina geplaatst worden met een tekst die niets (normaal gesproken niet) met die pagina te maken heeft. Je zou het anti-algoritme dus kunnen omzeilen door deze links in een wat langere tijd gespreid te plaatsen. Al lijkt het er op dat dit nu niet gebeurd is, want in de diverse link-analyse tools kan ik geen links vinden die de tekst “landverrader” bevatten. Het zou dus veroorzaakt moeten zijn door recente links. De Googlebomb is dus niet zo dood als we dachten.

Bronnen: gisteravond berichtte Fok over dit fenomeen en kwam het voorbij in een Tweet van Prem.

Ander Google nieuws van vandaag: Google Instant is nu ook in Nederland aangekomen. Tenminste: als je ingelogd bent en een recente browser gebruikt. Het effect op het zoekgedrag (er worden meer woorden gebruikt in een zoekopdracht) is in het gelinkte artikel na te lezen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Google bomb of gewoon relevante resultaten op zoekopdracht ;)

    geplaatst op
  • moet je maar niet meewerken aan het kabinet "Bruin 1". Sorry kan het niet laten.
    Grappig is dat dit artikel zelf inmiddels boven die pagina van Verhagen scoort. De pagina van Verhagen stond trouwens op 3, nu dus op 4. Zo sterk is deze Google bom dus niet? Inderdaad lastig achter te komen waar het vandaan komt.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.