#picnic10: Charles Leadbeater over verdienmodellen en innovatie (video)

24 september 2010, 10:31

Woensdag werd hij beroofd, en vandaag stond hij gelukkig toch op Picnic: Charles Leadbeater, bekend van het boek “We think”. Gelukkig zat er nog veel van zijn back-up (ook zijn laptop was kennelijk gejat) in the cloud, en daar ging zijn verhaal ook over: Cloud Culture. Wie er vertrouwen heeft in de toekomst, wie is er optimistisch, wilde Leadbeater van de zaal weten. De meerderheid van de handen ging omhoog, het Picnic-publiek lijkt goed geluimd maar is natuurlijk cultureel naïef, denkt Leadbeater. Leadbeater hieronder in de integrale video over verschillende typen van innovatie (disruptive, sustaining, transforming). Leadbeater: “Als je verbetert wat je hebt, kan het zijn dat je gehinderd wordt door wat je al hebt. Dat is een van de dilemma’s voor organisaties.”

Wie de tijd heeft om de hele video (34 minuten) te kijken: doen. Een interessante man, met boeiende inzichten denk ik. Leadbeater heeft onlangs bij Counterpoint, dat is een Britse overheidsdenktank, “Cloud Culture” gepubliceerd, dat boek werd op Picnic uitgedeeld. Meer over dat boek vind je op de website van Counterpoint. Als je zegt: dat boek (Creative Commons) wil ik direct hebben moet je klikken op deze pdf link.

In de omschrijving van het programma op Picnic:

“…building communities of collaboration around shared interests and ideas… requires very different kinds of leadership and organisation …. Leading international cultural relations in the era of ubiquitous participation, connection and collaboration will require different skills and resources”.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  vincente

  Prachtig beeld maar #%%#@#$% geluid. Ga naast een speaker zitten de volgende keer matthijs


  24 september 2010 om 12:58
  mgvandenbroek

  @vincente: Goede tip. De volgende keer hang ik hem gewoon een mic om 😉


  24 september 2010 om 17:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!