Nedstat overgenomen door comScore

1 september 2010, 08:31

Zojuist is bekend geworden dat Nedstat, één van de meest toonaangevende bedrijven in het aanbieden van web analytics en innovatie online business oplossingen is overgenomen door comScore. Met de deal is een bedrag van ongeveer 36,7 miljoen dollar gemoeid. Met de overname geeft comScore een push aan de strategie om wereldwijd (en met name ook in Europa) verder uit te rollen.

Dr. Magid Abraham, President & CEO bij comScore:

“The acquisition of Nedstat is another important step towards fulfilling our vision of making the Unified Digital Measurement platform the global standard for digital measurement. In addition, our clients are asking for a new class of business applications to maximize the monetization of their audiences using the UDM data we already collect. The Nedstat platform helps us deliver substantial additional value to clients, expand existing customer relationships, and broaden the scope of our addressable market by adding new and unique digital business analytics to comScore’s offerings. Nedstat clients have benefited over the years from the platform’s detailed and flexible analytical tools and elegant user-experience. We are committed to using Nedstat’s technology to develop new applications, greater scalability, a more expansive data set, and a unified and consistent view of audience statistics, all of which we think will help generate actionable insights that can lead to improved business results for customers.”

Michael Kinsbergen, CEO van Nedstat over de overname:

“We are excited to join forces with comScore, a recognized global leader in digital measurement. comScore’s ‘Unified Digital Measurement’ platform presents a compelling vision of the future of digital measurement, and we are eager to play a vital role in helping to make that vision a reality. We believe that Nedstat web analytics can add substantial value for clients when combined with the existing comScore measurement platform.”

Lees het volledige bericht op de website van Nedstat. Nedstat, gefeliciteerd!

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

1 Reactie

  media

  Krijg nu ook het Nederlandse persbericht binnen:

  (…) Reston, VA, 1 september 2010 – comScore, Inc. (NASDAQ: SCOR), toonaangevend in het meten van de digitale wereld, heeft vandaag bekend gemaakt dat het Nedstat, een vooraanstaand aanbieder van web analytics en innovatieve oplossingen voor video measurement, voor ongeveer 36,7 miljoen dollar heeft gekocht. Nedstat, dat haar hoofdkantoor in Amsterdam heeft, levert technologie van wereldklasse waarmee organisaties online gebruikservaringen kunnen optimaliseren en de opbrengst uit digitale media-investeringen kunnen maximaliseren. Omdat de Nedstat technologie op duizenden sites wordt gebruikt helpt deze acquisitie om de mondiale expansie van comScore te versnellen, met name op Europese markten, en versterkt het comScore’s Unified Digital Measurement™ (UDM) platform, dat bereiksmeting op basis van panels combineert met census-level dataverzameling om zo een holistisch beeld te geven van digitaal consumentengedrag.

  “De aankoop van Nedstat is opnieuw een belangrijke stap in de richting van ons doel om van het Unified Digital Measurement platform de mondiale standaard voor digitaal meten te maken,” zegt dr. Magid Abraham, president & CEO van comScore. “Bovendien vragen onze klanten om een nieuw soort toepassing waarmee ze op basis van reeds verzamelde UDM-data de opbrengst uit hun publiek kunnen maximaliseren. Met behulp van het Nedstat-platform kunnen we substantiële toegevoegde waarde aan klanten bieden, bestaande klantrelaties uitbreiden en het bereik van onze markt verbreden door nieuwe en unieke digitale business analytics toe te voegen aan comScore’s aanbod. Klanten van Nedstat hebben al jarenlang profijt van de gedetailleerde en flexibele analytische tools en uitstekende gebruikservaring. We zullen Nedstat’s technologie gebruiken om nieuwe toepassingen, grotere schaalbaarheid, een uitgebreidere dataset en een gebundeld en consistent beeld van publieksstatistieken te ontwikkelen, allemaal zaken die volgens ons tot een beter inzicht leiden, waarmee klanten hun bedrijfsresultaten kunnen verbeteren.”

  “We zijn verheugd onze krachten met comScore te bundelen, een erkend leider in digitaal meten,” aldus Michael Kinsbergen, CEO van Nedstat. “comScore’s ‘Unified Digital Measurement’ platform biedt een fascinerende visie op de toekomst van digitaal meten, en we spelen graag een belangrijke rol bij het realiseren van die visie. We zijn ervan overtuigd dat Nedstat’s web analytics van substantiële toegevoegde waarde kan zijn voor klanten wanneer het gecombineerd wordt met het bestaande comScore meetplatform.”

  Nedstat zal door de overname een volledige dochter van comScore worden. De heer Kinsbergen zal bij de overgang helpen en betrokken blijven bij het bedrijf door plaats te nemen in comScore’s Raad van Advies. Daarnaast zullen Fred Appelman, Nedstat’s Chief Technology Officer, en Michiel Berger, Nedstat’s medeoprichter en Chief Innovations Officer, deel gaan uitmaken van comScore in leidinggevende functies op strategisch en technologisch gebied.

  comScore verwacht dat de acquisitie van Nedstat gedurende de rest van 2010 ongeveer 4 miljoen dollar aan extra inkomsten zal opleveren. comScore gaat ervan uit dat door de transactiegerelateerde kosten en aanpassingen de netto inkomsten in 2010 volgens GAAP en non-GAAP zullen verminderen, maar dat de transactie zal bijdragen aan de GAAP en non-GAAP netto inkomsten in de eerste helft van 2011.

  Klanten zijn positief over de acquisitie

  “Door het huidige, snelle en complexe medialandschap is het essentieel voor een internationale media groep als Eurosport om een wereldwijde bron van digital market intelligence te hebben die ons voorziet van analytics, bereiksmetingen, inzicht in klantgedrag en socio-demografische gegevens over internet, online video, mobile en tablet gebruik. Het koppelen van Nedstat’s analytics oplossing aan comScore’s Unified Digital Measurement platform is een zeer positieve ontwikkeling. Het voordeel voor Eurosport van een enkele service provider is tweeledig: we zullen beschikken over alle benodigde informatie over klantgedrag op ons digitale platform en tegelijkertijd hebben we de analytics die nodig zijn om de prestaties van de advertentiecampagnes van onze klanten te optimaliseren”.

  – Pierre-Emmanuel Ferrand, Head of Programmes Marketing and Research, Eurosport

  “Heldere data en analytics zijn van levensbelang voor iedere digitale onderneming en we steunen elke poging in onze branche om de verschillende datasets meer op elkaar af te stemmen. Dit stelt ons in staat meer vertrouwen te hebben in de data en betere beslissingen te nemen op een snellere en efficiëntere wijze.”

  – Roberto Massiff, VP of Sales, Grupo El Mercurio (…)


  1 september 2010 om 08:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!