Het weeshuis van YouTube

31 augustus 2010, 10:19

Sommige mensen besteden hun halve zomervakantie aan het maken van een stop-motion animatiefilmpje met teddyberen voor op YouTube. Succes verzekerd? Vergeet het maar. Heb je pech, dan komt er nooit iemand kijken. Nul views. Maar sinds kort is er hoop..

Onbekende redder

Met wat geluk verschijnt zo’n door het publiek genegeerd meesterwerkje op de website 0 Views. Wie de auteur van dit weblog is, weten we niet. Wat voor criteria – anders dan nul views – hij of zij hanteert bij het redden van video’s blijft in het duister. Maar wie is bestand tegen de charme van ‘The many moods of Cleo’, een liefdevol met Windows Movie Maker vormgegeven portret van een Heel Bijzondere Poes:

Ontregelend

Het bekijken van deze filmpjes roept vragen op. Is het kunst? Wat is het verschil tussen de video’s op 0 Views en de bekende virale hits met miljoenen kijkers, zeg ‘Colin’s Bear Animation’? Is er wel verschil?

Ik ben benieuwd naar jouw mening.

Hoe het met die teddyberen zat, vraag je? Oeps, bijna vergeten! Maar hier komen ze alsnog:

Paulus Veltman
speaker | innovator bij Newnataq

Paulus is keynote speaker, trendwatcher, innovation manager en adviseur op het gebied van nieuwe media. Veel mensen kennen hem ook van de gratis Twitterhandleiding die hij al jaren publiceert. Paulus is Amsterdammer en gek op reizen, internetvideo, fotograferen, India en evolutie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!