Street Slide van Microsoft: Waar zat die winkel ook al weer?

Street Slide van Microsoft: Waar zat die winkel ook al weer?

Microsoft breidt Bing Maps uit met Street Side. De tool maakt het mogelijk om straten in breedbeeld view te zien. Met Street Slide kun je horizontaal in panorama view door het beeld scrollen, waardoor je meer overzicht over een straat hebt dan bij de traditionele Streetside view. Met de traditionele view is het beeld namelijk beperkt tot een 3d-beeld vanaf een bepaald punt in de straat. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde bubbles die alleen individueel te bekijken zijn. Street slide koppelt de beelden van bubbels aan elkaar en toont zo een 2d beeld. Door in- en uit te zoomen kan genavigeerd worden van de bubble-view naar de Streetslide-view. Dit maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om winkels in een straat te vinden. Onderstaande video laat dit mooi zien:

Bij Bing zijn ze erg op de VS gericht. Veel van de nieuwe features komen alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar. Daarnaast is de communicatie bij Microsoft onduidelijk. Dus om eerlijk te zijn weet ik niet of dit al live is in de VS of niet. Het lukt mij in ieder geval niet om mijn Bing instellingen zo te krijgen dat ik het live kan bekijken. Dus moeten we het voorlopig maar even met de video doen.

Verscheen eerder op Traffic4u blog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • De verwachting is dat dit pas aan het eind van dit jaar in de VS live gaat (zie ook http://bit.ly/9hK7L6). Dus dat je het nog niet kan zien kan kloppen Remi :)

  Het is wel erg mooi omdat dit precies voorziet in de behoefte van veel mensen om een overzicht te hebben van een straat, iets wat bijvoorbeeld bij Streetview ontbreekt. Het wordt nog mooier omdat ze dit ook op mobiel willen gaan uitvoeren, waardoor je dus ineens veel makkelijker een winkel kan vinden als je al in een drukke straat staat.

  geplaatst op
 • Ah eind dit jaar in de VS. Bedankt voor de aanvulling! Ik kon het nergens vinden.

  Toch blijft het fascinerend dat Bing best met hele gave innovatie bezig is. Maar dat hun communicatie/ marketing volledig de plank misslaat. Zeker in Europa. Al die nieuwe (toffe!) dingen worden rommelig gepresenteerd en komen alleen in delen van de wereld uit. Dit vind ik er wel een mooi voorbeeld van eigenlijk.

  Als het pas eind dit jaar uitgebracht wordt, waarom komen ze dan nu met een persbericht en een filmpje? Google en Apple zouden dat nooit doen. Die wachten, houden het geheim, en knallen het ineens online voor maximale impact.

  Nee, als Bing zo doorgaat komen ze af en toe echt met leuke nieuwe dingen, maar zo kunnen ze Google niet aan.

  geplaatst op
 • Ben het met je eens dat Bing het niet handig doet inderdaad. Probleem waarom Bing niet 'Europees' uitrolt zit m in een paar dingen: het bestaande marktaandeel en de talen.

  Qua marktaandeel hebben ze al zo weinig in Europa dat ze zich liever focussen op de VS om het daar helemaal geweldig te maken omdat ze daar nog iets van een marktaandeel hebben. Macht van de grote getallen zeg maar, we focussen op daar waar het publiek ons wil. De inhaalslag die in Europa gemaakt moet worden is zo groot dat het bijna niet rendabel zou zijn.

  Verder is er het 'probleem' van de verschillende talen. Een nieuw land betekent "alle" sites van die landen opnieuw indexeren, database opbouwen etcetera. Kost hoop tijd en moeite en Bing heeft daar nogal wat problemen mee op het moment.

  De combinatie van deze twee dingen is dat ze in Europa eerst gaan voor... Frankrijk (grootste MS aandeel) en daarna Duitsland. Nederland duurt dus nog wel even. Eeuwig zonde, maar is niet anders op het moment.

  Ze willen Google dus helemaal niet aankunnen, dat is een beetje de crux :)

  geplaatst op
 • Daarom heb ik Bing dus al op VS instellingen staan. Ik zoek bijna niks wat specifiek voor NL is (soms wat aankopen, maar dan ga ik direct naar die winkelsite).
  En voor MIJ iig, geldt dat Bing met VS instellingen beter scoort dan Google voor mij nu doet.

  Moet daarbij ook zeggen dat als ik zoek met Google ik tegenwoordig merk dat het steeds meer vervuild raakt met allerlei sites die de juiste SEO trucjes kennen, maar bij lange na niet het meest relevant zijn voor de zoekopdracht die ik deed.

  geplaatst op
 • Je hebt grotendeels gelijk Bas. Waarom zou Bing aandacht schenken aan Europa als er toch geen kip is die het hier gebruikt? Dat kost wel een hoop tijd, moeite en geld, terwijl ze hier waarschijnlijk op korte termijn weinig kunnen halen.

  En toch zit er ook iets fundamentelers verkeerd bij Bing. Ze denken niet schaalbaar. Bij Google wordt altijd alles vanaf de basis schaalbaar gemaakt. Als ze dan later talen of landen willen toevoegen, dan is dat zo gepiept. Je merkt dit als je je Google account op een andere taal of land wilt zetten. Dat is in een paar kliks gebeurd en dan werkt het gewoon netjes.
  Bij Bing maken ze nu, waarschijnlijk om de redenen die jij al aangeeft, alleen een zoekmachine voor de VS. Dat is denk ik ook een goede keuze. Maar ze vergeten vooruit te denken. Er had al lang een goede schaalbare structuur van accounts/ talen/ landen onder moeten zitten. En alle onderdelen van MS zouden zich aan die structuur moeten houden. Nu is het een wirwar van losse systemen en tools die verschillende instellingen en opties hebben en vaak ook nog van onmogelijke software gebruik maken.
  Als ze dan straks in de VS competitief zijn. kunnen ze de boel tenminste snel uitrollen zonder dat ze onderliggend alles weer moeten aanpakken.

  geplaatst op
 • Zooo onnodig, echt bullshit. Laten ze nu eerst al hun manpower nou maar zetten op een normaal goedwerkend Windows Systeem.... ipv al die belachelijke onzinnige features...

  geplaatst op
 • Ik heb toch nog eens verder over Bing lopen nadenken en vind toch echt dat ze een fundamentele inschattingsfout maken. Miljoenen mensen in Europa hebben een computer waarop standaard Internet Explorer staat. Al die mensen komen dus in aanraking met de Niet-Amerikaanse Bing. En die ziet er op dit moment uit als een zoekmachine uit 2006.

  Ze hebben geen blended search, ze crawlen nauwelijks, de related searches missen en het ziet er niet uit. Live Search en MSN Search waren, voor Nederland en veel andere landen, beter dan Bing nu is.

  Ik snap best dat ze zich primair richten op de US. Ze moeten een achterstand inhalen, dat is moeilijk, en dus hebben ze focus nodig. Maar dat is toch geen excuus om Europa totaal te verwaarlozen zoals ze nu doen?

  Daarom heb ik er toch maar deze post over geschreven: Dear Bing, could you please crawl my website?

  En laat ik duidelijk zijn: Ik hoop echt dat het Bing lukt om marktaandeel terug te winnen. Ik vind dat Google ook erg veel toffe dingen doet, maar ik hou niet van monopolies. Macht corrumpeert en is uiteindelijk slecht voor innovatie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.