Street Slide van Microsoft: Waar zat die winkel ook al weer?

3 augustus 2010, 05:27

Microsoft breidt Bing Maps uit met Street Side. De tool maakt het mogelijk om straten in breedbeeld view te zien. Met Street Slide kun je horizontaal in panorama view door het beeld scrollen, waardoor je meer overzicht over een straat hebt dan bij de traditionele Streetside view. Met de traditionele view is het beeld namelijk beperkt tot een 3d-beeld vanaf een bepaald punt in de straat. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde bubbles die alleen individueel te bekijken zijn. Street slide koppelt de beelden van bubbels aan elkaar en toont zo een 2d beeld. Door in- en uit te zoomen kan genavigeerd worden van de bubble-view naar de Streetslide-view. Dit maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om winkels in een straat te vinden. Onderstaande video laat dit mooi zien:

Bij Bing zijn ze erg op de VS gericht. Veel van de nieuwe features komen alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar. Daarnaast is de communicatie bij Microsoft onduidelijk. Dus om eerlijk te zijn weet ik niet of dit al live is in de VS of niet. Het lukt mij in ieder geval niet om mijn Bing instellingen zo te krijgen dat ik het live kan bekijken. Dus moeten we het voorlopig maar even met de video doen.

Verscheen eerder op Traffic4u blog.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

5 Reacties

  BasvdBeld

  Ben het met je eens dat Bing het niet handig doet inderdaad. Probleem waarom Bing niet ‘Europees’ uitrolt zit m in een paar dingen: het bestaande marktaandeel en de talen.

  Qua marktaandeel hebben ze al zo weinig in Europa dat ze zich liever focussen op de VS om het daar helemaal geweldig te maken omdat ze daar nog iets van een marktaandeel hebben. Macht van de grote getallen zeg maar, we focussen op daar waar het publiek ons wil. De inhaalslag die in Europa gemaakt moet worden is zo groot dat het bijna niet rendabel zou zijn.

  Verder is er het ‘probleem’ van de verschillende talen. Een nieuw land betekent “alle” sites van die landen opnieuw indexeren, database opbouwen etcetera. Kost hoop tijd en moeite en Bing heeft daar nogal wat problemen mee op het moment.

  De combinatie van deze twee dingen is dat ze in Europa eerst gaan voor… Frankrijk (grootste MS aandeel) en daarna Duitsland. Nederland duurt dus nog wel even. Eeuwig zonde, maar is niet anders op het moment.

  Ze willen Google dus helemaal niet aankunnen, dat is een beetje de crux 🙂


  3 augustus 2010 om 08:04
  Mark

  Daarom heb ik Bing dus al op VS instellingen staan. Ik zoek bijna niks wat specifiek voor NL is (soms wat aankopen, maar dan ga ik direct naar die winkelsite).

  En voor MIJ iig, geldt dat Bing met VS instellingen beter scoort dan Google voor mij nu doet.

  Moet daarbij ook zeggen dat als ik zoek met Google ik tegenwoordig merk dat het steeds meer vervuild raakt met allerlei sites die de juiste SEO trucjes kennen, maar bij lange na niet het meest relevant zijn voor de zoekopdracht die ik deed.


  3 augustus 2010 om 11:40
  Remi

  Je hebt grotendeels gelijk Bas. Waarom zou Bing aandacht schenken aan Europa als er toch geen kip is die het hier gebruikt? Dat kost wel een hoop tijd, moeite en geld, terwijl ze hier waarschijnlijk op korte termijn weinig kunnen halen.

  En toch zit er ook iets fundamentelers verkeerd bij Bing. Ze denken niet schaalbaar. Bij Google wordt altijd alles vanaf de basis schaalbaar gemaakt. Als ze dan later talen of landen willen toevoegen, dan is dat zo gepiept. Je merkt dit als je je Google account op een andere taal of land wilt zetten. Dat is in een paar kliks gebeurd en dan werkt het gewoon netjes.

  Bij Bing maken ze nu, waarschijnlijk om de redenen die jij al aangeeft, alleen een zoekmachine voor de VS. Dat is denk ik ook een goede keuze. Maar ze vergeten vooruit te denken. Er had al lang een goede schaalbare structuur van accounts/ talen/ landen onder moeten zitten. En alle onderdelen van MS zouden zich aan die structuur moeten houden. Nu is het een wirwar van losse systemen en tools die verschillende instellingen en opties hebben en vaak ook nog van onmogelijke software gebruik maken.

  Als ze dan straks in de VS competitief zijn. kunnen ze de boel tenminste snel uitrollen zonder dat ze onderliggend alles weer moeten aanpakken.


  3 augustus 2010 om 11:57
  Ronald

  Zooo onnodig, echt bullshit. Laten ze nu eerst al hun manpower nou maar zetten op een normaal goedwerkend Windows Systeem…. ipv al die belachelijke onzinnige features…


  3 augustus 2010 om 14:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!