SlideshareReview (88): Nijlpaarden

SlideshareReview (88): Nijlpaarden

Als fervent Afrika-ganger wordt mijn aandacht direct getrokken door een presentatie die over hippo’s gaat. Samantha Starmer onderstreept glashelder dat hippo’s eigenlijk veel gevaarlijker zijn dan leeuwen. En voor de lezers die graag een link met deze rubriek zien: Een Hippo is de Highest I Paid Person’s Opinion. Een belangrijke speler voor elke marketeer en voor elke projectleider. Een Hippo kan je project laten ontsporen. Een Hippo is heel goed in staat om je fondsen op te laten drogen:

Turning HiPPOs into Allies

Hippos zijn ook erg goed in het verzinnen van functionele eisen die niemand anders nodig heeft (en zeker de eindgebruiker niet). En wie wel eens ‘s avonds bij een hippo-poeltje heeft gezeten weet dat de hardste brullers meestal winnen. Starmer geeft in de presentatie tips over:

  • het identificeren van hippo’s
  • het spoorzoeken
  • het neutraliseren van hippo’s
  • en zelfs hoe je hippo’s voor je kunt laten werken

Maar even los van alle tips:

Zorg altijd voor een plan B.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.