Nielsen: Mediabestedingen in de lift met 12,5 procent

Nielsen: Mediabestedingen in de lift met 12,5 procent

Mediaonderzoek meldt op basis van onderzoeksgegevens van Nielsen: De mondiale mediabestedingen plussen 12,5 procent de afgelopen drie maanden. In totaal werder ruim 110 miljard dollar gespendeerd. Alle door Nielsen gerapporteerde regio’s noteerden een groei in het eerste kwartaal; Latijns-Amerika ging aan kop met 48 procent. Brazilië, Mexico en Argentinië hadden de hoogste groeipercentages in het eerste kwartaal (55, 43 en 35 procent), gevolgd door India met 34 procent en Hong Kong met 24. De grootste advertentiemarkt, de VS, zag de mediabestedingen toenemen met 4 procent. De cijfers zijn afkomstig van de Nielsen Global Adview. Michele Strazzera, Deputy Managing Director, Nielsen Global AdView zegt in het persbericht:

“Na 18 achtereenvolgende moeilijke advertentiemaanden, zijn we eindelijk in positiever vaarwater terechtgekomen. Dit ondanks dat de groeicijfers vergeleken worden met een zwak eerste kwartaal in 2009 en ze voornamelijk gebaseerd zijn op tariefkaarten. De dubbelcijferige groei is een veelbelovend signaal, maar de cijfers zitten nog steeds ver onder het niveau van voor de recessie en de groeipercentages zijn het resultaat van de vergelijking met het slechte eerste kwartaal in 2009. Desondanks zien we dat adverteerders weer vertrouwen krijgen, voornamelijk binnen Financiële Dienstverlening en Automotive, de branches die het meest geraakt zijn door de economische crisis.”

Meer op MediaOnderzoek.nl.


Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.