De hangende wastrommel, Google App Inventor, de omvouwbare fiets en de meloenen van Kleenex

18 juli 2010, 03:31

Elke week hier een overzicht van opmerkelijke innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week onder meer: de hangende wastrommel, de omvouwbare fiets en de meloenen van Kleenex.

Het is weekend. Voordat je de deur uitgaat om leuke dingen te doen, haal je eerst nog vuile kleren uit de trommel om in de wasmachine te stoppen. Als het aan designer Helene Steiner ligt, vind je die trommel niet ergens verscholen in een hoek. Zij bedacht namelijk een wasmand die je aan de muur hangt. De ‘Polyp‘, zoals de Duitse haar product noemt, bestaat uit losse, schelpvormige opslagdelen die je van de muur afhaalt en naar de wasmachine draagt. Met haar productontwerp hoopt ze dat wastrommels in de toekomst onderdeel van het badkameruitzicht gaan uitmaken, in plaats van dat ze in een ‘verdomhoekje’ worden gezet.

Omvouwbare fiets

Vervolgens stap je op de fiets en ga je richting het stadscentrum. Eenmaal aangekomen, bemerk je dat er wederom weinig plaats is om je fiets neer te zetten. Maar je maakt je geen zorgen meer, want inmiddels ben je in het bezit van een fiets die je kan omvouwen. Daardoor eist de ‘Bendy Bike’ van industrieel designer Kevin Scott bijna geen ruimte op.

Het meest geniale aan het ontwerp: je AXA-slot kan je gewoon thuis laten liggen. Vouw het flexibele frame van de fiets om een lantaarnpaal of boom en hij kan geen kant op.

Kleenex-meloenen

Vanwege je fietstocht door een park moet je niezen. Snel grijp je een tissue, die je eerder die ochtend alvast uit een doos van Kleenex hebt gehaald. Voordat je deze doos kocht, twijfelde je eerst nog wel of er tissues in zaten. Want wat blijkt Kleenex gedaan te hebben? Ze hebben de verpakking veranderd in een afbeelding van een grote meloen.

De tissuedozen van Kleenex zouden in de zomermaanden minder goed verkopen. Om dan toch de aandacht van de consument vast te houden, maakt het merk daarom gebruik van fruitvormige ontwerpen.

Android App Inventor

Op de terugweg rijd je weer door het park, maar val je van je fiets. Blijkbaar met zo’n harde klap dat je bewusteloos op de grond blijft liggen. Gelukkig detecteert de bewegingssensor van je mobiel dat je je niet verroert, waarna je telefoon automatisch een bericht verstuurt naar de hulpdiensten.

Deze Android-applicatie is één van de resultaten van Google’s nieuwe App Inventor, een programma dat het mogelijk maakt voor zowel leken als professionals om mobiele applicaties te ontwikkelen. Android-gebruikers kunnen hun eigen programmaatjes bouwen aan de hand van een interface vol met Component-sets.

Implanteerbare telescoop

Nadat je weer ontslagen bent uit het ziekenhuis, arriveer je thuis. Om bij te komen van de dag, blader je nog door wat tijdschriften. Zonder optische hulp zijn je ogen echter niet meer in staat om teksten te lezen. Toch heb je geen bril of lens nodig. Een tijdje geleden heb je namelijk operatief een telescoop in je oog laten implanteren. Deze vergroot automatisch de wereld om je heen.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

3 Reacties

  Jorrit

  Bas, je linkjes zoals ‘polyp’ en ‘bendy bike’ lijken het niet te doen!


  19 juli 2010 om 05:45
  BasvanEssen

  @ Jorrit… thanx ik heb het doorgegeven


  19 juli 2010 om 05:55
  billie

  Leuke onbedoelde (?) grap? Het filmpje over de Android App Inventor, met onderschrift over hulpdiensten bellen, duurt exact 1:12.

  😀


  20 juli 2010 om 07:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!