Marketingfacts Powertalks 4: Zoekmachine marketing (Maurits van Eeghen, Traffic4U)

Marketingfacts Powertalks 4: Zoekmachine marketing (Maurits van Eeghen, Traffic4U)

Tijdens de Nationale Marketingdag 2010 in Nieuwegein sprak Maurits van Eeghen (sales director Traffic4u) over de huidige status van zoekmachinemarketing. Over het belang van ranking (of niet), de groei van zoekmachine-marketing, de toegankelijkheid van websites, relevantie van content, waar het naar toe gaat, en nog veel veel meer. Van Eeghen sloot af met een lange serie zeer bruikbare tools waar iedere marketeer iets mee kan:

Presentatie Maurits van Eeghen


Slides Maurits van Eeghen


 


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Vond het 1 van de beste praatjes die dag! Heel praktisch, informatief, zonder BS-bingo, daar heb je wat aan! Keep up the good work Maurits :)

  geplaatst op
 • @Annelies: Dank je wel voor dit mooie compliment. Ik heb mijn best gedaan om er een informatief maar ook vooral een praktisch verhaal van te maken. Het is altijd lastig om enerzijds niet te ingewikkeld te zijn en anderzijds voldoende diepgang erin te houden. Dat jij vindt dat ik hierin ben geslaagd is een extra groot compliment, omdat ik weet dat je veel inhoudelijke kennis hebt van zoekmachine marketing. En ik zal mijn best doen :)

  geplaatst op
 • @Maurits heel goed ;-). Juist omdat ik er al veel vanaf weet is het makkelijk checken of je onzin verkoopt :P Ook leuk trouwens dat je dat "zoekresultaat" liet zien met "als je nu al niet weet wat zoekmachinemarketing is dan ga je maar lunchen".

  geplaatst op
 • We weten welke tools er beschikbaar zijn voor Firefox, maar hier misschien wat tools voor Google Chrome:
  https://chrome.google.com/extensions/

  Hier staan handige tools voor SEO:
  - SEO site tools
  - SEO & website analyse (WooRank)
  - SitezMeter

  Maar ook, een tool om de laadsnelheid van webapplicaties in kaart te brengen: Speed Tracer.

  Kortom, genoeg tools voor zowel Firefox als Chrome.

  Succes!

  geplaatst op
 • @Annelies: Hahaha. Dat was idd de manier om zeker te stellen dat mijn verhaal snapbaar zou zijn voor het publiek. Als iemand in de zaal nog niet wist wat zoekmachine marketing was, dan was mijn verhaal voor die persoon zeker niet aangekomen. Gelukkig hoefde niemand gebruik te maken van deze 'escape'.

  @Simon: Thanks, dat is zeker een nuttige aanvulling. Chrome is inderdaad ook goed bezig met het maken van online marketing tools en plugins. Vooralsnog hou ik het echter, omwille van het marktaandeel van FF vs Chrome, bij dit soort presentaties op Firefox.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.