Pepsi verbergt video’s in de streepjescode

22 juni 2010, 05:11

Pepsico (moederbedrijf van o.a. Pepsi en Lays) start deze maand met een interessant experiment waarbij ze offline en online combineren. Gebruikers kunnen binnenkort met hun smartphone de streepjescodes van de Pepsico producten scannen en daarmee video’s en andere informatie bekijken. Daarnaast kunnen gebruikers zelf video’s en reacties plaatsen. Pepsi verandert hiermee de puur logistieke streepjescodes in “Universal Purpose Codes”.

“PepsiCo believes there is an opportunity to deliver consumers the information that matters to them, while creating a two-way dialogue between PepsiCo and consumers.”

Het experiment is in samenwerking met Stickybits, deze organisatie zet zich in voor de promotie van diverse merken. De samenwerking met Pepsico markeert een begin van een nieuwe manier van promotie van merken. De Stickybits app is beschikbaar voor zowel de iPhone als Android telefoons.

“All of this is powered by Stickybits, which specializes in tagging barcodes with information and accessing it. Stickybits’ product allows people not only to access information that is already programmed in a barcode, but add more information to it by uploading a video or photo to the barcode for other users to see.”

Onno Groen
Multimedia designer bij ONNO VISUAL&INTERACTION;

Categorie
Tags

2 Reacties

  Tim

  Is dit niet net zoiets als taggle? zie dit al op verschillende plekken opduiken.


  22 juni 2010 om 08:21
  onnogroen

  @Tim het is inderdaad ongeveer hetzelfde als Taggle, het is voorheen alleen niet toegepast op zo’n grote schaal als dat Pepsi nu van plan is. En Stickybits is een stuk internationaler dan Taggle.


  22 juni 2010 om 09:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!