• Mobile
    wordt gesponsord door

Pepsi verbergt video’s in de streepjescode

Pepsi verbergt video’s in de streepjescode

Pepsico (moederbedrijf van o.a. Pepsi en Lays) start deze maand met een interessant experiment waarbij ze offline en online combineren. Gebruikers kunnen binnenkort met hun smartphone de streepjescodes van de Pepsico producten scannen en daarmee video’s en andere informatie bekijken. Daarnaast kunnen gebruikers zelf video’s en reacties plaatsen. Pepsi verandert hiermee de puur logistieke streepjescodes in “Universal Purpose Codes”.

“PepsiCo believes there is an opportunity to deliver consumers the information that matters to them, while creating a two-way dialogue between PepsiCo and consumers.”

Het experiment is in samenwerking met Stickybits, deze organisatie zet zich in voor de promotie van diverse merken. De samenwerking met Pepsico markeert een begin van een nieuwe manier van promotie van merken. De Stickybits app is beschikbaar voor zowel de iPhone als Android telefoons.

“All of this is powered by Stickybits, which specializes in tagging barcodes with information and accessing it. Stickybits’ product allows people not only to access information that is already programmed in a barcode, but add more information to it by uploading a video or photo to the barcode for other users to see.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Is dit niet net zoiets als taggle? zie dit al op verschillende plekken opduiken.

    geplaatst op
  • @Tim het is inderdaad ongeveer hetzelfde als Taggle, het is voorheen alleen niet toegepast op zo'n grote schaal als dat Pepsi nu van plan is. En Stickybits is een stuk internationaler dan Taggle.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.