Review Social Media Monitoring Tools 2010

Review Social Media Monitoring Tools 2010

Zo’n 2,5 maand geleden schreef ik een uitgebreid artikel over Social Media Marketing & Monitoring Tools met daarin diverse tools genoemd die je kunt gebruiken bij het luisteren, analyseren of engagen.

Met bijna 200 retweets,  iets meer dan 30.000 doorkliks en 58 reacties staat het artikel inmiddels in de top3 van 2010 en voorziet het duidelijk in een behoefte. Een mooi vervolg op dit alles kwam ik van de week tegen bij Freshnetworks.

Freshnetworks vergeleek de monitoring door Alterian, Brandwatch, Biz360, Nielsen Buzzmetrics, Radian6, Scoutlabs en Sysomos in 19.000 online conversaties over Starbucks.

Aan de hand van de criteria in onderstaande tabel werden alle tools gescoord.

De hele analyse passeerde al eens in een serie artikelen:

Dat alles is nu gebundeld in een mooie whitepaper “Turning Conversations into Insights: a Comparison of Social Media Monitoring Tools” die je hier kunt downloaden. Verwacht geen eenduidig antwoord wat de beste tool is, dit is mede afhankelijk van bijvoorbeeld de mate waarin je waarde hecht aan gebruikersvriendelijkheid, exportmogelijkheden etc.

Geheel is een aanrader als je op het punt staat tools aan te schaffen op het vlak van monitoring en online reputatiemanagement. Zelfs als de vergeleken tools te prijzig voor je zijn, biedt de whitepaper inzicht om te weten waar je op moet letten en hulp bij het het scoren van jouw setjes tools.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Een markt die heel hard aan het groeien is, dat is wel duidelijk!

  Ben wel erg benieuwd hoe het speelveld zich gaat ontwikkelen en hoe verhoudingen tussen internationale partijen (sommige met omzet van bijna 100 miljoen) zich gaan verhouden t.o.v. gespecialiseerde lokale spelers als bijvoorbeeld Howards Home en Clipit...

  Boeiende tijden!! :-)

  geplaatst op
 • Eens met Martijn. Daarbij is het ook interessant te volgen tegen welke problemen die internationale spelers oplopen. Vraag me dan namelijk af in hoeverre dat ook voor spelers in Nederland gaat gelden. Zie recent Murdoch-Owned Sun Online Blocks Meltwater Media Monitor.

  geplaatst op
 • Erik,

  Kunnen we met M! geregistreerde leden wellicht een wiki bouwen met de beste social media marketing tools? Samen weten we alles ;-) de M! SMM tools wiki

  Mark

  geplaatst op
 • @mdebruin zal er eens over nadenken. Eerder initiatieven mbt M! wiki's liepen niet heel succesvol volgens mij.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.