Doorzoek Nederlandse verkiezingsprogramma’s met Google

27 mei 2010, 15:45

Google heeft in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2010 een speciale zoekmachine gelanceerd waarmee de volledige programma’s van de politieke partijen doorzocht kunnen worden.

In de zoekmachine zijn de partijprogramma’s van alle partijen opgenomen die op 9 juni meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, die ten tijde van de ontwikkeling van de zoekmachine, op 12 mei, hun partijprogramma publiekelijk beschikbaar hadden gesteld en waarvan de deelname door de Kiesraad definitief geldig is verklaard. Google denkt hiermee de Nederlandse burger een overzichtelijk beeld te geven van de informatie die er rondom de verkiezingen beschikbaar is aldus Anouk Eckhardt van Google vanmiddag bij Lunch Radio.

In de zoekmachine kun je zoeken op thema, volledige partijprogramma’s doorbladeren en kun je partijen vergelijken op basis van thema’s van uw keuze. Onderaan de zoekbox vind je een aantal suggesties voor zoektermen. Op dit moment zijn de meest voorkomende zoektermen: onderwijs, economie, Europa, duurzaamheid en veiligheid. Google benadrukt dat de partijprogramma zoekmachine geen stemwijzer is.

Komende dagen maar eens zoeken en vergelijken op internet-gerelateerde onderwerpen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!