Een Nederlandse mash-up van Twitter en Ebay, de iPad in de bieb en de WC/CV

Een Nederlandse mash-up van Twitter en Ebay, de iPad in de bieb en de WC/CV

Baanbrekende ideeën, die echt ons leven mooier, makkelijker en duurzamer maken, behandelen we graag op Idealize. Maar creativiteit zit hem ook in de kleine dingen: wat dacht je bijvoorbeeld van een iPad-muur in de bieb, schaak- en volleybalvelden bij kantoorcomplexen, een dekbed met mouwen, of een koffiebeker die door je laptop wordt verwarmd? Het architectenbureau ClarkeHopkinsClarke stelt voor om een muur vol met iPads in musea en biebs te introduceren. Dat zou tot nieuwe mogelijkheden voor bezoekers leiden. Je grijpt een iPad uit de muur en vanaf het moment dat je ermee door het gebouw loopt, is de iPad in staat je te informeren over de objecten die je passeert, of het geeft je de mogelijkheid om info aan objecten toe te voegen.

En zo zijn er nog meer voordelen te bedenken. Of het ooit ook in biebs wordt geïntroduceerd? We vragen het ons toch af: de gedachte doemt al snel op dat bezoekers de iPad op de grond laten vallen.

Patchwork Park
Een idee van het Zwitserse architectenbureau Cigler Marani kan wel makkelijk overal gerealiseerd worden: het heeft voor een Praags bedrijf een originele patio gecreëerd, waar werknemers in de pauze onder meer kunnen gaan volleyballen of gaan schaken op levensgrote vlakken. Omdat het schaakspel nogal grote afmetingen heeft, is het ook een idee om met teams tegen elkaar laten strijden.

Concepten waarom je kunt lachen
Ook een absoluut niet noodzakelijk, maar wel geinig idee, is het dekbed met mouwen. Een uitvinding voor wie echt aan het koukleumen is bij het lezen van een boek in bed, en geen pyama met longsleeves aan wil. Je stopt je armen in de mouwen (die zelfs handschoenen zonder vingertoppen bevatten!!) en je bent klaar om te lezen. Hilarisch! Of wat dacht je van de WC/CV, de toiletrol voor als je je cv bent vergeten in te vullen? Nog zo’n grappig concept is de koffiebeker, die door je laptop wordt verwarmd. Hoewel, deze heeft denk ik wel wat potentie.

 

Tinypay.me
Dan heb je hier toch meer aan: Tinypay.me, een Nederlandse mash-up van Twitter en Ebay. Als je een product wil verkopen, kun je deze met één druk op de knop delen via je sociale netwerk. Mocht je er nog niet over gelezen hebben, onze Thinkstyler Robert van Geenhuizen schreef er een review over.

Deze week was banking 2.0-bedrijf Yunoo overigens gasthoofdredacteur op Idealize. Ben je benieuwd wat de oprichters van de Nederlandse start-up allemaal geschreven hebben? Klik hier.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.