YouTube bestaat 5 jaar

14 februari 2010, 21:00

De populaire videowebsite YouTube bestaat vandaag exact vijf jaar. De oprichters, bestaande uit Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim, registreerden de domeinnaam YouTube.com, het logo en het merk op 14 februari 2005. Ter ere van deze mijlpaal heeft Chad Hurley vandaag een blogposting gewijd op het officiële YouTube blog met als titel “YouTube & the Online Video Revolution”. In vijf jaar tijd is YouTube uitgegroeid tot een platform met honderden miljoenen bezoekers, die dagelijks meer dan een miljard filmpjes bekijken en elke minuut 20 uur aan videomateriaal uploaden. Hoogtepunten in het eerste lustrum zijn onder meer de eerste YouTube video op 23 april 2005, de overname in 2006 voor 1,65 miljard door Google, en in 2009 het Witte Huis op YouTube. In juni 2007 introduceerde YouTube een Nederlandstalige versie.

In het kader van het 5 jarige bestaan van YouTube kondigde Upload Cinema de Canon van YouTube aan in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dankzij aandacht van de landelijke pers is de voorstelling inmiddels uitverkocht! Kijk ook morgen naar de De Wereld Draait Door.

De canon van YouTube vindt plaats op 22 februari om 20.00 en is samengesteld op basis van bijdragen van de belangrijkste webredacteuren, internetexperts en bloggers van Nederland, waaronder Erwin van der Zande, Ernst-Jan Pfauth, Marjolijn Kamphuis, Herbert Blankesteijn, Kees Driessen, Steve Stiffbone, Nalden en ondergetekende.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

1 Reactie

    TubeParade

    Echt alle filmpjes bekijken en gelijktijdig de volgenden alweer opzoeken en klaarzetten in een afspeellijst

    Of gewoon willekeurig gerelateerde filmpjes laten afspelen.

    Het kan allemaal in TubeParade.com


    15 februari 2010 om 11:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!