Univé campagne: Laat de horror uit de kast

Univé campagne: Laat de horror uit de kast

Eén op de vier Nederlanders heeft angst voor zijn of haar polismap en haalt deze liever niet uit de kast, omdat men het overzicht op alle polissen kwijt is en de map een rommel is. Op basis van deze insight bedacht LaComunidad de MappenMaand campagne voor Univé; de hele maand februari kunnen deze mensen bij een van de 150 Univé winkels langskomen om de polis map (weer) op orde te laten maken door een expert. Om MappenMaand en de angst voor de administratie op unieke wijze onder de aandacht te brengen en in te spelen op de angst en het onbehagelijke gevoel die een horroradministratie je geeft maakte LaComunidad een viral in de vorm van een trailer voor de fictieve Nederlandse horrorfilm ‘De Kast’.

De trailer is te bekijken op www.dekastdefilm.nl. Actiemarketing bureau Bite zorgde voor de uitingen op de regiokantoren en de direct mailings, SocialMedia8 voor de seeding en ViralTracker voor de tracking.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Viral? Beter is te spreken van webvideo, wanneer iets gelanceerd wordt. Pas na 3 weken kan je bekijken of de video het plakkaat 'viral' mag dragen. Daarnaast misschien laten zien middels ViralTracker screenshot wat de uptake tot nu toe is geweest van de trailer.

  geplaatst op
 • Mooi gemaakte trailer, had iets meer verwacht van de landingspagina (in relatie tot de trailer) en goed overzichtelijke aktiepagina. Eens met Paul dat er nu nog geen sprake is van een viral, maar dat gaat vast komen. Hoop dat jullie straks ook de cijfers met ons willen delen.

  geplaatst op
 • Vind het een slechte uitvoering van een al niet heel origineel idee. Het is weinig spannend met aan het eind een fout schrikeffect. Het is te voorspelbaar en te makkelijk gedaan. Had meer in gezeten.

  geplaatst op
 • Ik ben wel benieuwd of het inmiddels een viral is geworden? Leuk idee i.i.g., nu benieuwd naar de resultaten, of althans of het viraal is geworden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.