Tweetz.tv toont video’s uit je Twitterfeed

3 februari 2010, 04:56

Tweetz.tv is een nieuwe dienst die links naar video’s uit Twitterberichten vist en die filmpjes in een YouTube-achtige interface laat zien. Het is vooral handig om snel even de video’s van je Twittervrienden te checken. Helaas worder alleen nog YouTube ondersteund. Soms bevat de Twitterfeed van de mensen die je volgt een link naar een interessante video. Daar kom je niet altijd gemakkelijk achter, want je ziet meestal geen thumbnail. Video’s zijn in de meeste Twitterclients ook niet inline af te spelen, zoals dat op bijvoorbeeld Facebook wel kan. Met al die verkorte links van tegenwoordig is het trouwens vaak niet eens duidelijk dat het een video is, als de auteur dat er niet bij zet. Het kan net zo goed een foto of een website zijn. Tweetz.tv helpt.

Lekker simpel

Tweetz.tv werkt lekker simpel en ziet er strak uit. Je logt aan met je Twittergegevens en er wordt een persoonlijke videopagina aangemaakt, die regelmatig wordt ververst. Je kunt vervolgens drie dingen doen:

 • MyTv toont alle video’s die de mensen die je volgt op Twitter zetten
 • Public TV is de totale stroom video’s op Twitter
 • Search zoekt op trefwoord

Startup

Tweetz.tv is het eerste project van de Amsterdamse startup Ape55. Ik zou zeggen: leuk idee, goed uitgevoerd. Als het kan nog wat meer videobronnen – Vimeo, Dailymotion – toevoegen, maar daar wordt geloof ik al aan gewerkt.

Tevens verschenen op Zoomz.

Paulus Veltman
speaker | innovator bij Newnataq

Paulus is keynote speaker, trendwatcher, innovation manager en adviseur op het gebied van nieuwe media. Veel mensen kennen hem ook van de gratis Twitterhandleiding die hij al jaren publiceert. Paulus is Amsterdammer en gek op reizen, internetvideo, fotograferen, India en evolutie.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Luc van Poelje – NewMarCom.com

  Leuke dienst. Ik wens Ape55 veel succes. Bouw het snel verder uit!!

  Ik verwacht echter dat de korte termijn toekomst zal aantonen dat diensten zoals ustream waarbij je via je mobiel live kunt uitzenden, via Twitter ideaal kunnen worden gecommuniceerd, real time. Het ook alleen dan, dat door het realtime gehalte de twee diensten perfect aansluiten.

  Deze dienst is een goed begin, echter de verwachting die ik heb is dat met iPhones en Androids, het live uitzenden een grote vlucht gaat nemen.

  Denk aan congressen, burger journalistiek, exposities, persconferenties, reizen, festivals, etc.

  Na afloop kun je het net zoals op youtube bewaren, on demand.


  3 februari 2010 om 07:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!