Foam_Lab organiseert eerste stop motion event van Nederland + Top 50 stop motion video’s

27 januari 2010, 04:31

Stop motion is hot! Van televisiecommercials van de Hema en Dreft tot videoclips zoals Squeeze me van Kraak & Smaak, Peter Gabriel’s 1986 klassieker Sledgehammer en Strawberry Swing van Coldplay. Maar ook televisiebumpertjes als de Jakhalzen, de animatiespeelfilms “Wallace and Grommit” en “Fantastic Mr. Fox” en webvideo’s van Nike, Samsung en Sony. En wie herinnert zich nog Pingu, Pieter Post en Buurman en Buurman. Allemaal cultheden van weleer tot leven gewekt met de techniek, die per ongeluk ontdekt werd door Georges Méliès in 1896 en later werd toegepast in 1908.

Voor stop-motion liefhebbers is er nu STOP.MOTION, het eerste stop-motion event in Nederland, georganiseerd door Foam_Lab. De eerste editie, vrijdag 29 januari, staat in het teken van het spanningsveld tussen fotografie en film. De avond biedt stop motion vermaak, lezingen over de geschiedenis van stop-motion, workshops om zelf aan de slag te gaan met stop motion, een Fotostripshow en een masterclass. Alle bezoekers worden tevens betrokken bij een kettingreactie-animatie van Superelectric en André Maat samen met Fame Frabriek. Aanrader voor marketeers, muzikanten, fotografie- en video professionals, designers en creatieven, die stop motion inspiratie willen opdoen!

Bekijk mijn selectie van 50 waanzinnige stop-motion video’s van bands/artiesten, merken en andere creatievelingen op het web, veelal met duizenden of miljoenen views!

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!